ΑΘΗΝΑ
14:28
|
24.04.2024
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έστω και ανεπισήμως τα ερωτήματά μας αρχίζουν κάπως να απαντώνται.
Φωτογραφία: s. mavrommatis
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φως, περισσότερο φως!» ήταν τα τελευταία λόγια του Γκαίτε. Αλλά στην υπόθεση του αναβατορίου της Ακροπόλεως που… φέραμε στο φως, οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών οδήγησαν ευτυχώς σε λιγότερο φως.

Σήμερα Κυριακή δημοσιεύσαμε το πρωί το σχόλιό μας για τον εκτυφλωτικό, ανεξήγητο και ανταγωνιστικό προς το μνημείο φωτισμό (κάθε βράδυ την τελευταία εβδομάδα) του ειδικού ανελκυστήρα στην βόρεια πλαγιά του Βράχου.

Απόψε ο ανελκυστήρας έμεινε αίφνης αφώτιστος. Παρά δε την απουσία επίσημης ενημέρωσης (ας σεβαστούμε το Σαββατοκύριακο των αρμοδίων), ανεπίσημοι, αλλά με ταχύτατα αντανακλαστικά όπως πάντα, υπερασπιστές της υπόληψης της υπουργού Πολιτισμού ανέλαβαν να μας πληροφορήσουν, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο φωτισμός οφειλόταν σε έργα συντήρησης του ανελκυστήρα με βάση τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Όλα τα άλλα, διαβάζουμε, είναι κακοήθη σχόλια των εθισμένων σε αυτά.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έστω και ανεπισήμως τα ερωτήματά μας αρχίζουν κάπως να απαντώνται. Μένουμε βέβαια με την απορία πώς και γιατί τα αναφερόμενα έργα συντήρησης πραγματοποιούνται στην εποχή της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης και της επισκεψιμότητας του Βράχου. Εξακολουθεί επίσης να μας ξενίζει το πώς τις μεν νυχτερινές ώρες πραγματοποιείται συντήρηση, τις δε εργάσιμες ώρες, όπως συμπεραίνουμε, συνεχίζεται η εξυπηρέτηση επισκεπτών από τον ανελκυστήρα.

Και άραγε η συντήρηση είναι τακτική, όπως υποθέτουμε ότι πρέπει να συμβαίνει ανά έτος με τους ανελκυστήρες, ή έκτακτη; Και αν ισχύει το πρώτο, γιατί δεν είχαμε πέρσι αντίστοιχα φωτιστικά παρατράγουδα; Εμπλέκεται προσωπικό στη συντήρηση, ώστε να χρειάζεται φωτισμός ή όλα γίνονται, όπως νομίζαμε, ηλεκτρονικά;

Όπως και αν έχει, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε να πάει καλά η συντήρηση, ώστε να πάψει το υπερσύγχρονο αναβατόριο που χορήγησε το Ίδρυμα Ωνάση να βγαίνει εκτός λειτουργίας, όπως ακούμε, περίπου δις εβδομαδιαίως για κάτι ώρες κάθε φορά. 

Θα μας είχε… φωτίσει εγκαίρως, βέβαια, η προαναγγελία των έργων συντήρησης, η οποία δεν υπήρξε. Οπότε, μέσα σε αυτά τα σκοτάδια, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι τα ευρωπαϊκού επιπέδου μέτρα ασφαλείας και τι το εκ των υστέρων επικοινωνιακό damage control.

Χαιρόμαστε επίσης διπλά για την ευτυχή σύμπτωση του αποψινού τέλους της προγραμματισμένης συντήρησης με την δημοσίευση των κακεντρεχών (γιατί να το κρύψομε;) σχολίων μας. Δεν θα θέλαμε επ’ ουδενί να νιώσουμε σαν κάποιος που ειδοποιεί την αστυνομία για να χαλάσει το πάρτι του γείτονα, υποχρεώνοντάς τον να χαμηλώσει τον ήχο (ή και το φως).

Θα θεωρούσαμε πάντως εξίσου θεμιτή και τη δικαιολογία ότι εν προκειμένω κάποιος απλώς ξέχασε τον διακόπτη ανοικτό. Αυτά καλό είναι να μη συμβαίνουν εν μέσω εκτίναξης των τιμών του ρεύματος και αναγκαστικών περικοπών στην κατανάλωση των νοικοκυριών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα