ΑΘΗΝΑ
12:19
|
24.04.2024
Η Ρωσία και η Λευκορωσία θα συνεχίσουν να οικοδομούν διμερείς δεσμούς, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία και η Λευκορωσία θα συνεχίσουν να οικοδομούν διμερείς δεσμούς, να βελτιώνουν τους θεσμούς του κράτους της Ένωσης και να προωθούν την ολοκλήρωση στην Ευρασία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ένα συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο με την ευκαιρία της κρατικής εορτής της ημέρα ανεξαρτησίας την Κυριακή, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Είμαι βέβαιος ότι συνεργαζόμενοι, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε εποικοδομητικούς διμερείς δεσμούς, να ενισχύσουμε τους θεσμούς του κράτους της Ένωσης και να προωθήσουμε τις διαδικασίες ευρασιατικής ολοκλήρωσης. Φυσικά, αυτό είναι προς το καλύτερο συμφέρον των Ρώσων και των Λευκορώσων. Είναι κρίσιμο ο λαός της Ρωσίας και της Λευκορωσίας να διατηρούν και να ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας και αμοιβαίας βοήθειας σήμερα. Με τη δημιουργία στρατηγικών εταιρικών σχέσεων και συμμαχιών, οι χώρες μας μπορούν να ξεπεράσουν μεγάλες προκλήσεις και να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην παγκόσμια σκηνή», έγραψε.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η 3η Ιουλίου είναι μια σημαντική ημερομηνία όχι μόνο στην ιστορία της Λευκορωσίας, αλλά και στη Ρωσία. «Οι αδελφικοί μας λαοί, πολεμώντας δίπλα ο ένας στον άλλο, συνέβαλαν αποφασιστικά στη νίκη επί του ναζισμού», είπε ο Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Εμπρηστικές οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Φινλανδία

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με όσους ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ασφάλεια

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Ενέκρινε και το Κογκρέσο το πακέτο των 95 δισ. για Ουκρανία-Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα