ΑΘΗΝΑ
13:04
|
05.12.2022
Οι αρχές στο Ισραήλ λένε ότι κατέρριψαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ που κατευθύνονταν προς μια από τις εξέδρες αερίου του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές στο Ισραήλ λένε ότι κατέρριψαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ που κατευθύνονταν προς μια από τις εξέδρες αερίου του σε μια αμφισβητούμενη περιοχή της Μεσογείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο και καταρρίφθηκαν από έναν συνδυασμό μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων τοποθετημένων σε πλοία.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι είχε εκτοξεύσει τα drones σε μια σύντομη δήλωση.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου σχετικά με την ιδιοκτησία του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ενέργεια Έιμος Χόκσταϊν μεσολαβεί μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης. Το Ισραήλ λέει ότι το πεδίο βρίσκεται εντός της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του, αλλά ο Λίβανος έχει επίσης διεκδικήσει τμήματα της.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο το γεωτρύπανο ως μέρος μιας αναγνωριστικής πτήσης.

«Η αποστολή ολοκληρώθηκε και το μήνυμα ελήφθη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός της ομάδας, Χασάν Νασράλα, απείλησε να χρησιμοποιήσει βία για να εμποδίσει το Ισραήλ να χειριστεί την εξέδρα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ είπε ότι η ισλαμιστική ομάδα «αποτρέπει το κράτος του Λιβάνου να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα, τα οποία είναι κρίσιμα για την οικονομία και την ευημερία του λιβανικού έθνους».

Η αναφερόμενη επίθεση της Χεζμπολάχ έρχεται εν μέσω πολιτικής αστάθειας στο Ισραήλ. Την Πέμπτη, οι βουλευτές ψήφισαν για τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη των πέμπτων εκλογών σε τέσσερα χρόνια.

Η ψηφοφορία, η οποία έρχεται μετά την κατάρρευση του πολυκομματικού συνασπισμού του πρώην πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, προσφέρει στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον ηγέτη της δεξιάς αντιπολίτευσης, μια ευκαιρία να επιστρέψει στην εξουσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταιγισμός πυρών από την Πιονγκγιάνγκ

Όλμους του 1966 έστειλαν οι Ιταλοί στο Κίεβο

Ο ζήλος των Αμερικανών για τη διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου

Τα «στραβά μάτια» στους ακροδεξιούς του Ισραήλ κάνουν οι ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα