ΑΘΗΝΑ
16:02
|
20.04.2024
Οι αρχές στο Ισραήλ λένε ότι κατέρριψαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ που κατευθύνονταν προς μια από τις εξέδρες αερίου του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές στο Ισραήλ λένε ότι κατέρριψαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ που κατευθύνονταν προς μια από τις εξέδρες αερίου του σε μια αμφισβητούμενη περιοχή της Μεσογείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο και καταρρίφθηκαν από έναν συνδυασμό μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων τοποθετημένων σε πλοία.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι είχε εκτοξεύσει τα drones σε μια σύντομη δήλωση.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου σχετικά με την ιδιοκτησία του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ενέργεια Έιμος Χόκσταϊν μεσολαβεί μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης. Το Ισραήλ λέει ότι το πεδίο βρίσκεται εντός της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του, αλλά ο Λίβανος έχει επίσης διεκδικήσει τμήματα της.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο το γεωτρύπανο ως μέρος μιας αναγνωριστικής πτήσης.

«Η αποστολή ολοκληρώθηκε και το μήνυμα ελήφθη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός της ομάδας, Χασάν Νασράλα, απείλησε να χρησιμοποιήσει βία για να εμποδίσει το Ισραήλ να χειριστεί την εξέδρα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ είπε ότι η ισλαμιστική ομάδα «αποτρέπει το κράτος του Λιβάνου να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα, τα οποία είναι κρίσιμα για την οικονομία και την ευημερία του λιβανικού έθνους».

Η αναφερόμενη επίθεση της Χεζμπολάχ έρχεται εν μέσω πολιτικής αστάθειας στο Ισραήλ. Την Πέμπτη, οι βουλευτές ψήφισαν για τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη των πέμπτων εκλογών σε τέσσερα χρόνια.

Η ψηφοφορία, η οποία έρχεται μετά την κατάρρευση του πολυκομματικού συνασπισμού του πρώην πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, προσφέρει στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον ηγέτη της δεξιάς αντιπολίτευσης, μια ευκαιρία να επιστρέψει στην εξουσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα