ΑΘΗΝΑ
00:58
|
10.05.2024
«Κατά την διάρκεια των δοκιμών, επιτεύχθηκε ελεύθερη ροή πετρελαίου με μέγιστο ρυθμό ροής 220 κυβικών μέτρων την ημέρα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική εταιρεία ενέργειας Rosneft ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός τεράστιου πετρελαϊκού κοιτάσματος στη Θάλασσα Πετσόρα με περίπου 82 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου.

Μια εκστρατεία γεώτρησης στην περιοχή Μεντίνσκο-Βαραντέισκι οδήγησε στην ανακάλυψη του κοιτάσματος. «Κατά την διάρκεια των δοκιμών, επιτεύχθηκε ελεύθερη ροή πετρελαίου με μέγιστο ρυθμό ροής 220 κυβικών μέτρων την ημέρα», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας, με την επισήμανση ότι το «πετρέλαιο είναι ελαφρύ, χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, με χαμηλό ιξώδες».

Σύμφωνα με την Rosneft, το διερευνητικό έργο στη Θάλασσα Πετσόρα επιβεβαίωσε το «σημαντικό δυναμικό πετρελαίου της επαρχίας Τιμάν-Πετσόρα και χρησίμευσε ως θεμέλιο για την συνέχιση της μελέτης και της ανάπτυξης της περιοχής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ελέγχει συνολικά 28 υπεράκτιες άδειες στην Αρκτική, οκτώ από αυτές στη θάλασσα Πετσόρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται τον στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα