ΑΘΗΝΑ
08:23
|
27.04.2024
Περαιτέρω αναστάτωση διαφαίνεται στον τομέα των αερομεταφορών καθώς απεργίες σχεδιάζουν εργαζόμενοι σε Ryanair και easyJet.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μισθολογικές συνομιλίες μεταξύ της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας SAS και των πιλότων της κατέρρευσαν, προκαλώντας απεργία που θέτει το μέλλον του αερομεταφορέα σε κίνδυνο και προσθέτει στο ταξιδιωτικό χάος σε όλη την Ευρώπη. Η απεργία έρχεται μετά από μήνες εντάσεων μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, καθώς η αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να ανακάμψει από τον αντίκτυπο των lockdown.

Υπολογίζεται ότι η απεργία θα μπορούσε να κοστίσει στη SAS σχεδόν 100 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (9,59 εκατομμύρια ευρώ) την ημέρα, και οι μελλοντικές πωλήσεις εισιτηρίων της εταιρείας θα υποφέρουν. Οι μετοχές της SAS υποχώρησαν κατά 4,7 τοις εκατό.

«Μια απεργία σε αυτό το σημείο είναι καταστροφική για την SAS και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας μαζί με τις θέσεις εργασίας χιλιάδων συναδέλφων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άνκο βαν ντερ Βερφ. «Η απόφαση για απεργία καταδεικνύει πλέον απερίσκεπτη συμπεριφορά από τα συνδικάτα των πιλότων και μια συγκλονιστικά χαμηλή κατανόηση της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η SAS».

«Επιτέλους συνειδητοποιήσαμε ότι η SAS δεν θέλει μια συμφωνία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του συνδικάτου πιλότων της SAS, Μάρτιν Λίντγκρεν. «Η SAS θέλει απεργία». Ο Λίντγκρεν είπε ότι οι πιλότοι ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν τις συνομιλίες, αλλά κάλεσε τη SAS να αλλάξει στάση.

Τα συνδικάτα δήλωσαν ότι σχεδόν 1.000 πιλότοι στη Δανία, την Σουηδία και τη Νορβηγία θα συμμετάσχουν στην απεργία, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες απεργίες σε αεροπορική εταιρεία από τότε που οι πιλότοι της British Airways το 2019 ακινητοποίησαν τις περισσότερες πτήσεις του αερομεταφορέα σε μια διαμάχη για τις αμοιβές.

Περαιτέρω αναστάτωση διαφαίνεται στον τομέα των αερομεταφορών καθώς το προσωπικό της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου τον Ιούνιο ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής απεργίας σχετικά με τις αμοιβές των εργαζομένων.

Επιπλέον, τα πληρώματα καμπίνας των ισπανικών Ryanair και easyJet σχεδιάζουν να απεργήσουν αυτόν τον μήνα απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού σταμάτησαν την εργασία τους το Σαββατοκύριακο απαιτώντας αυξήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα