ΑΘΗΝΑ
10:56
|
19.04.2024
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μόλις δύο μήνες μετά την καταδίκη του σε 10ετή κάθειρξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόλις δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, αποφυλακίζεται ο Αθανασίος Χορταριάς, που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αίτηση αναστολής του μεσίτη, που μαζί με τον κοσμηματοπώλη Σπυρίδωνα Δημόπουλο, στο κατάστημα του οποίου είχε εγκλωβιστεί ο Ζακ Κωστόπουλος, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του 59χρονου, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλιο έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του εντολέα τους και θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

«Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση από το  Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, το Justice For Zak/Zackie και το ZackieOh Justice Watch με θέμα «Ζακ/Zackie: Συμπεράσματα από τη δίκη, σκέψεις για την επόμενη μέρα», στις 19:30, στον Τεχνοχώρο «Φάμπρικα» (Μεγ. Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος – μετρό Κεραμεικός).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα