ΑΘΗΝΑ
04:48
|
24.04.2024
Τον Ιούνιο, το βασίλειο διόρισε την Σίλα Αλρογάιλι ως την πρώτη γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής του τράπεζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία διόρισε δύο γυναίκες σε ανώτερες θέσεις στην κυβέρνηση, το τελευταίο σημάδι ότι το βασίλειο επιδιώκει να διαφοροποιήσει το εργατικό δυναμικό του που αποτελείται κατά κύριο λόγο από άνδρες. 

Η Αλσιχάνα Αλ Αζάζ διορίστηκε η πρώτη γυναίκα αναπληρώτρια γενική γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα. Η Αζάζ ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που έλαβαν άδεια να ασκήσουν το δικηγορικό επάγγελμα στη Σαουδική Αραβία και εργαζόταν ως γενική σύμβουλος στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων του βασιλείου. 

Η πριγκίπισσα Χάιφα μπιντ Μοχάμεντ Αλ Σαούντ διορίστηκε υφυπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας. Προηγουμένως ήταν αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, υπεύθυνη για την εφαρμογή της στρατηγικής για τον τουρισμό του βασιλείου. 

Η Σαουδική Αραβία χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς που επιβάλλει στις γυναίκες ως μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης να πείσει περισσότερους υπηκόους να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές έχουν άρει την απαγόρευση της οδήγησης για τις γυναίκες και τους επέτρεψαν να ταξιδεύουν χωρίς την άδεια άνδρα κηδεμόνα. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών στη Σαουδική Αραβία είναι περίπου τετραπλάσιο από αυτό των ανδρών πολιτών. 

Τον Ιούνιο, το βασίλειο διόρισε ένα πρώην στέλεχος της εταιρείας Saudi Aramco, Σίλα Αλρογάιλι, ως την πρώτη γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής του τράπεζας. Άλλες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στο βασίλειο είναι η Σάρα Αλ Σουχαΐμι, πρόεδρος του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας, και η Ράνια Νασάρ, επικεφαλής συμμόρφωσης και διακυβέρνησης στο Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα