ΑΘΗΝΑ
12:01
|
08.08.2022
Η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση της χειρότερης λειψυδρίας που πλήττει την Ιταλία εδώ και 70 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περιφέρειες της Ιταλίας που μαστίζονται από λειψυδρία και παρήγαγαν έως πρότινος το ένα τρίτο της συνολικής αγροτικής παραγωγής αποφάσισε να επιβάλλει απόψε η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς τη χειρότερη ξηρασία που πλήττει τη χώρα εδώ και 70 χρόνια.

Italy’s longest river affected by worst drought in 70 years

Η απόφαση αφορά περιοχές που βρέχονταν από τα νερά του ποταμού Πάδου που είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ιταλίας και διαρρέει σχεδόν ολόκληρη τη βόρεια χώρα από δυτικά προς ανατολικά, δίνοντας το όνομά του στη μεγάλη πεδιάδα που πλαισιώνεται από τρία σημεία: από τις Άλπεις και τα Απέννινα, ενώ εκτείνεται μέχρι την Αδριατική, όπου και οι εκβολές του.

Η κυβέρνηση Ντράγκι με ειδικό διάταγμα δίνει τη δυνατότητα στις αρμόδιες αρχές να πάρουν οποιαδήποτε μέτρα θεωρούν αναγκαία για την αντιμετώπιση της ξηρασίας, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης νερού με δελτίο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Climate Crisis: Italy's drought emergency escalates - English - ANSA.it

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά πέντε μεγάλες περιφέρειες του βορρά: Εμίλια-Ρομάνια, Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βενετία. Η επιβολή ειδικών μέτρων σε αυτές τις περιοχές αποδεσμεύει παράλληλα και κονδύλιο της τάξης των 36,5 εκατομμυρίων ευρώ.

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1.png

Ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν πάντως πως ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι εξετάζει, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο να διορίσει ειδικό επίτροπο που θα ασχοληθεί με το ζήτημα της λειψυδρίας στην Ιταλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μετά από 16 ημέρες έσβησε η φωτιά στη Βάλια Κάλντα

Βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποκαλύφθηκε στον Πάδο λόγω ξηρασίας

Νεκρός από πυροβολισμό ο πρωταθλητής ζίου ζίτσου Λεάντρο Λο

Γουότεργκεϊτ α λα Γκρέκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα