ΑΘΗΝΑ
22:37
|
26.04.2024
Νέα ένοπλη επίθεση συγκλονίζει τις ΗΠΑ στη διάρκεια παρέλασης για την Ημέρα Ανεξαρτησίας με τουλάχιστον έξι νεκρούς και 31 τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπαράζ πυροβολισμών από ελεύθερο σκοπευτή, που μετέφερε στην πλάτη ένα μεγάλο στρατιωτικό κίτρινο σακίδιο, σημειώθηκε νωρίς απόψε στη διάρκεια παρέλασης για την εθνική επέτειο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ της 4ης Ιουλίου στο Ιλινόις με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι νεκρούς και επιβεβαιωμένους 31 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Ο δήμος του Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο στην ιστοσελίδα του ανέφερε τον αριθμό θυμάτων ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ως τις 21.00 απόψε (ώρα Ελλάδας) ο δράστης, που φέρεται πως είναι άνδρας 18 έως 20 ετών, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψή του.

Λίγο μετά τους πυροβολισμούς, η αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε αφενός τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί και αφετέρου όσους βρίσκονταν ήδη εκεί να απομακρυνθούν άμεσα. Η παρέλαση διακόπηκε ξαφνικά, όταν ακούστηκαν πυρά, μόλις 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει, στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Highland Park’s Fourth of July parade was disrupted after shots were fired Monday morning.

Ένας ρεπόρτερ της εφημερίδας είπε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. Πολλοί αυτήκοοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς, με έναν από αυτούς να κάνει λόγο για περισσότερους από 20.

O ανταποκριτής του Mega Channel στις ΗΠΑ, Γιάννης Χαραμίδης, με ανάρτησή του στο Τουίτερ μετέδωσε πληροφορίες που αναφέρουν το θάνατο τουλάχιστον εννιά ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 20.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 32 ότι υπάρχει ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. Την ίδια πληροφορία, περί ενός νεκρού, μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο WGN TV.Μια παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού CBS-2, που βρισκόταν στο σημείο, η Ελίσα Κάουφμαν, είπε ότι «όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν».

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα