ΑΘΗΝΑ
04:29
|
19.04.2024
Οι μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν σε χωριό της Χεβρώνας και άρχισαν να κατεδαφίζουν σπίτια για να κάνουν την περιοχή...πεδίο βολής!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πώς θα σας φαινόταν εάν ένα ωραίο πρωί, δυνάμεις του στρατού έμπαιναν ξαφνικά στο χωριό σας και άρχισαν να κατεδαφίζουν σπίτια (με πρώτο-πρώτο στη λίστα ένα σπίτι 150 τ.μ. μίας 15μελούς οικογένειας) ώστε να γίνει το χωριό (όπου ζείτε επί δεκαετίες εσύ και η οικογένειά σας) πεδίο βολής;

Αυτά τα συναισθήματα που νιώσατε με τη σκέψη και μόνον μίας τέτοιας καταστροφής ξύπνησαν σήμερα το πρωί Ισραηλινοί στρατιώτες στους κατοίκους της κοινότητας Ουμ Κούσα της περιοχής Μασαφίρ Γιάτα στη νότια Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του ισραηλινού Ανώτατου Δικαστηρίου να μετατραπούν κατοικημένες κοινότητες Παλαιστινίων σε πεδίο βολής με το πρόσχημα πως δεν κατείχαν τίτλους ιδιοκτησίας στην πατρογονική τους γη, οι μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού άρχισαν δουλειά ξεκινώντας από μία κατοικία 150 τ.μ που στέγαζε 15 άτομα, τα περισσότερα μικρά παιδιά.

Στη συνέχεια γκρέμισαν άλλες δύο κατοικίες και ένα πηγάδι σε μία προφανή προσπάθεια να δυσκολέψουν την ήδη σκληρή ζωή δεκάδων Παλαιστινίων χωρικών.

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA είπαν πως ο στρατός δεν αρκέστηκε στις κατεδαφίσεις σπιτιών καθώς δυνάμεις του εισέβαλαν σε σπίτια της κοινότητας κάνοντας υποτίθεται «έρευνες» προκαλώντας φθορές στην περιουσία των χωρικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα