ΑΘΗΝΑ
08:02
|
17.05.2024
Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί, ρίψεις νερού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.

Παρότι πληροφορίες κάνουν λόγο για βελτιωμένη εικόνα σήμερα το πρωί, ωστόσο η φωτιά δεν είναι ακόμα υπό έλεγχο σύμφωνα με την Πυροσβεστική και υπάρχει ανησυχία για το πώς θα κυλήσει η μέρα, καθώς μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 και εχθές, πραγματοποιήθηκε προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων των χωριών Βάλμη, ΚοτρώναΚαραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα της Π.Ε. Ηλείας προς ασφαλή σημεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, ο οποίος μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, πλέον οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους. «Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη δεν απειλούνται χωριά και οι κάτοικοι έχουν γυρίσει στα σπίτια τους. Τα χθεσινά δυνατά μέτωπα έχουν ελεγχθεί και τώρα φλόγες υπάρχουν σε δύσβατο μέρος από Χαραυγή προς Πόρτες. Επιχειρούν ήδη εναέρια μέσα και ενεργούν και πεζοπόρα τμήματα. Κοιτάμε να ελέγξουμε τις αναζωπυρώσεις για να τελειώνουμε με τη φωτιά» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για τα πιθανά αίτια τα χαρακτήρισε «ύποπτα».

Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα