ΑΘΗΝΑ
17:31
|
26.04.2024
Η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του ΣτΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργικό Συμβούλιο διά περιφοράς προήγαγε, σήμερα, στην θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον μέχρι σήμερα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, και σε πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας την Ευαγγελία Νίκα, έως σήμερα αντιπρόεδρο του ΣτΕ.

Ο κ. Ντογιάκος που αντικαθιστά τον συνταξιοδοτηθέντα Βασίλειο Πλιώτα,θα παραμείνει στην θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έναν χρόνο. Στο εισαγγελικό κλάδο εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 1983 και προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Σεπτέμβριο του 2018. Στην εισαγγελική επετηρίδα είναι 8ος και ήταν πρώτη επιλογή μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα. Με 40χρονη δικαστική διαδρομή, ο κ. Ντογιάκος έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό μετά την ιστορική πρόταση του για παραπομπή της Χρυσής Αυγής σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση.

Η Ευαγγελία Νίκα η οποία ήταν έως σήμερα πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, θα παραμείνει στην θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για δύο έτη. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1984 και στην θέση του αντιπροέδρου προήχθη το Δεκέμβριο του 2019.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα