ΑΘΗΝΑ
07:54
|
19.04.2024
Επικρατούν ιδιαίτερα επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων και της πολύ χαμηλής υγρασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα στο Σερνικάκι Φωκίδας και την Ζάκυνθο.

Στο Σερνικάκι της Φωκίδας, κοντά στην Άμφισσα, η φωτιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 50 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και πέντε αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο «ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς τον Προφήτη Ηλία και το δεύτερο προς την Ιτέα βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους». Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας-Άμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή.

Στην περιοχή Καμπί στη Ζάκυνθο, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε απομακρυσμένο σημείο. Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της υπηρεσίας Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα επικρατούν ιδιαίτερα επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των ισχυρών ανέμων και της πολύ χαμηλής υγρασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα