ΑΘΗΝΑ
15:09
|
23.04.2024
Τα προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με την περιβόητη «ψηφιακή κάρτα», δεν κράτησαν ούτε 24 ώρες διαπιστώνει το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σωματεία στο εμπόριο και τις τράπεζες καταγγέλλουν ότι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν και πέραν του ωραρίου τους και αφού είχαν «χτυπήσει» την ψηφιακή κάρτα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την εφαρμογή της λεγόμενης «ψηφιακής κάρτας εργασίας».

«Τα προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με την περιβόητη «ψηφιακή κάρτα», δεν κράτησαν ούτε 24 ώρες και πάνω από όλα δεν μπορούν να κρύψουν την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται επίσης πως ο πραγματικός στόχος της «ψηφιακής κάρτας εργασίας» δεν είναι η καταπολέμηση των απλήρωτων υπερωριών οι οποίες πληρώνονται φθηνότερα με το νόμο Χατζηδάκη, αλλά «η διάσπαση του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό», με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ».

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι και με αυτόν τον διαχωρισμό «θα δοθεί εκ νέου χτύπημα στον σταθερό χρόνο εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Το γεγονός ότι την «ψηφιακή κάρτα εργασίας», ως μέρος του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, την στήριξαν τόσο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τους καθιστά συνένοχους στην εργασιακή ζούγκλα, την οποία άλλωστε έχουν συνδιαμορφώσει. Η σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς δεν διασφαλίζεται από κυβερνητικούς «σωτήρες», αλλά μέσα από την καθολική οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους και στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Παραμένει στην φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα