ΑΘΗΝΑ
08:42
|
23.04.2024
Ο πρόεδρος του Μεξικού λέει ότι το μνημείο θα έχει χάσει τον συμβολισμό του, εάν ο Ασάνζ εκδοθεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ δήλωσε, χθες Δευτέρα (5/7), ότι εάν ο Τζούλιαν Ασάνζ καταδικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπόθεση WikiLeaks, θα πρέπει να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την αποξήλωση του Αγάλματος της Ελευθερίας, επειδή η χώρα θα είχε πλέον χάσει την ταυτότητά της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος ΑΜΛΟ, επανέλαβε ότι μια καταδίκη του Αυστραλού δημοσιογράφου, που απειλείται άμεσα με έκδοση στις ΗΠΑ, θα σήμαινε απώλεια του συμβολισμού που αντιπροσωπεύει το Άγαλμα της Ελευθερίας και παρότρυνε τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, να ξεκινήσουν μια μεγάλη εκστρατεία για να απαιτήσουν να δοθεί χάρη στον ιδρυτή των WikiLeaks.

«Αν δεν το κάνουν», όπως είπε, «θα αμαυρωθούν και θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια νέα εκστρατεία – αν τον πάνε στις ΗΠΑ και τον καταδικάσουν στη μέγιστη ποινή και πεθάνει στη φυλακή – για να απομακρυνθεί το Άγαλμα της Ελευθερίας, που δώρισαν οι Γάλλοι στη Νέα Υόρκη, καθώς θα έχει πλέον χάσει τον συμβολισμό του».

Ο Μεξικανός πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι θα ζητήσει από τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, να επανεξετάσει την υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο στις 12 Ιουλίου. «Θέλω να δηλώσω ότι πρόκειται να ζητήσω από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να ασχοληθεί με το θέμα. Γνωρίζω ότι έρχεται σε αντίθεση με τους αυστηρούς σκληροπυρηνικούς που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως σε όλες τις χώρες, αλλά ο ανθρωπισμός πρέπει να επικρατήσει», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την δολοφονία Λυγγερίδη

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα