ΑΘΗΝΑ
15:10
|
23.04.2024
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Ζαπορίζια ισχυρίστηκε πως επιτεύχθηκε συμφωνία για την πώληση σιτηρών στο εξωτερικό και κυρίως στη Μέση Ανατολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία εξάγει γεωργικά προϊόντα περίπου στο ένα τρίτο των ποσοτήτων πριν από την κρίση, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Κουμπράκοφ, στη Διάσκεψη Ανάκαμψης της Ουκρανίας στο Λουγκάνο.

«Χρησιμοποιούμε δρόμους, σιδηροδρόμους και λιμάνια του Δούναβη. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούμε να διευρύνουμε την ικανότητα εξαγωγής των προϊόντων μας εν μέσω του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα. Δυστυχώς, όλα αυτά τα μέτρα δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν 5 εκατομμύρια έως 7 εκατομμύρια τόνους γεωργικών προϊόντων που προμηθεύαμε το μήνα πριν από την 24η Φεβρουαρίου. Έχουμε ανακτήσει περίπου το 30 τοις εκατό αυτής της ποσότητας», δήλωσε ο Κουμπράκοφ.

Παράλληλα, οι αρχές που έχουν αναλάβει την εξουσία στη νοτιοανατολική περιοχή Ζαπορίζια της Ουκρανίας μετά την μερική κατάληψή της από τις ρωσικές δυνάμεις δήλωσαν σήμερα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την πώληση σιτηρών στο εξωτερικό και κυρίως στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Όπως αναφέρει το TASS, ο Γιεβγκένι Μπαλίτσκι, επικεφαλής της ρωσόφιλης διοίκησης της περιοχής Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένες συμφωνίες περιλαμβάνουν πωλήσεις στο Ιράκ, το Ιράν και την Σαουδική Αραβία. Ο Μπαλίτσκι υποστήριξε ότι υπάρχει σύμβαση για την προμήθεια 150.000 τόνων σιτηρών στο Ιράν, προσθέτοντας ότι Ρώσοι έμποροι γεωργικών προϊόντων και κρατικές εταιρείες αγόραζαν σιτηρά από τους αγρότες της περιοχής.

Η περιοχή πρόκειται να λάβει 300 βαγόνια από την Ρωσία αυτήν την εβδομάδα για να επιταχύνει την προμήθεια σιτηρών, εκτός από τις παραδόσεις με φορτηγά, σύμφωνα με τον Μπαλίτσκι. «Ο σιδηρόδρομος δεν λειτουργεί ακόμη σε πολύ μεγάλους όγκους, είχαμε μόνο 11 βαγόνια μέχρι πρόσφατα», είπε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία στα σημεία ελέγχου προς την Κριμαία έχει απλοποιηθεί. Σύμφωνα με τον Μπαλίτσκι, η περιοχή είχε περίπου 1,5 εκατομμύριο τόνους αποθηκευμένων σιτηρών πριν από την πρόσφατη έναρξη της φετινής συγκομιδής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραμένει στην φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα