ΑΘΗΝΑ
05:07
|
26.04.2024
Ο Ρώσος επιχειρηματίας Γιούρι Βορόνοφ βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του στην Αγία Πετρούπολη. Είναι ο έκτος εκατομμυριούχος που πεθαίνει από την αρχή του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Νεκρός στην έπαυλή του σε προάστιο της Αγίας Πετρούπολης βρέθηκε τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, ο 61χρονος Ρώσος εκατομμυριούχος Γιούρι Βορόνοφ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας μεταφορών και αλυσίδας ανεφοδιασμού και φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τη ρωσική εταιρία ενέργειας Gazprom.

Ο Βορόνοφ βρέθηκε να επιπλέει νεκρός στην πισίνα της έπαυλης με μία σφαίρα στο κεφάλι. Είναι ο έκτος κατά σειρά πλούσιος Ρώσος επιχειρηματίας που σχετίζεται με την Gazprom και βρίσκεται νεκρός με παρόμοιο τρόπο όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις εκατομμυριούχων από την αρχή του 2022 υπό «μυστηριώδεις» συνθήκες.

Η ρωσική αστυνομία ξεκίνησε άμεσα τη διενέργεια έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του επιχειρηματία. Ορισμένοι αστυνομικοί αξιωματούχοι μιλώντας σε ρωσικά ΜΜΕ απέδωσαν την δολοφονία σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ επιχειρηματιών.

Από τον Φεβρουάριο ως σήμερα άλλοι πέντε εκατομμυριούχοι επιχειρηματίες έχουν βρεθεί νεκροί υπό ανάλογες συνθήκες μεταξύ των οποίων ο Αλεξάντερ Τγιουλάκοφ που ήταν ανώτερο στέλεχος της Gazprom σε χρηματοπιστωτικά ζητήματα και θέματα ασφαλείας και ο 43χρονος δισεκατομμυριούχος Αλεξάντερ Σουμπότιν, που ήταν πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας ενέργειας Lukoil.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα