ΑΘΗΝΑ
02:03
|
20.04.2024
Για να τεθούν σε ισχύ τα μέτρα πρέπει να επανεξεταστούν από το ρωσικό κοινοβούλιο και να υπογραφούν από τον πρόεδρο της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να προμηθεύουν τον στρατό με αγαθά και να αναγκάσει τους υπαλλήλους τους να δουλεύουν υπερωρίες βάσει δύο νόμων για την υποστήριξη του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία που εγκρίθηκαν σήμερα σε μια πρώτη ψηφοφορία στο ρωσικό κοινοβούλιο.

«Ο φόρτος στην αμυντική βιομηχανία έχει αυξηθεί σημαντικά. Προκειμένου να διασφαλιστεί η προμήθεια όπλων και πυρομαχικών, είναι απαραίτητο να βελτιστοποιηθεί το έργο του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος και των επιχειρήσεων που αποτελούν μέρος των αλυσίδων συνεργασίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Γιούρι Μπορίσοφ.

«Αυτή την στιγμή, όταν οι χώρες της συλλογικής Δύσης ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στα σύνορα με την Ρωσία, εντείνοντας την πίεση των κυρώσεων, αυξάνοντας τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, η σημασία της ψήφισης των νομοσχεδίων δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί», είπε ο Μπορίσοφ στους νομοθέτες.

Ένα από τα δύο νομοσχέδια, που εγκρίθηκαν και τα δύο ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση από την Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, αναφέρει ότι το κράτος θα μπορούσε να επιβάλει «ειδικά οικονομικά μέτρα» κατά την διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, απαιτώντας από τις εταιρείες να προμηθεύουν αγαθά και υπηρεσίες στον στρατό.

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα τροποποιήσει τον εργατικό κώδικα για να παραχωρήσει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να ρυθμίζει το ωράριο εργασίας και να καθορίζει τα ρεπό των εργαζομένων σε συγκεκριμένες εταιρείες. Οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που παρέχουν αγαθά στον στρατό θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να εργάζονται την νύχτα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, χωρίς την δυνατότητα άδειας.

Ο Μπορίσοφ ανέφερε ότι η απαίτηση για υπερωρίες δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μαζική κλίμακα και οι εργαζόμενοι θα λάβουν επιπλέον αμοιβή.

Και τα δύο νομοσχέδια πρέπει να υποβληθούν σε δεύτερη και τρίτη ανάγνωση στη Δούμα, όπου η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο κεκλεισμένων των θυρών. Στη συνέχεια πρέπει να επανεξεταστούν από την άνω βουλή του κοινοβουλίου και να υπογραφούν από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα