ΑΘΗΝΑ
22:50
|
26.04.2024
Σήμερα η πρώτη αποτίμηση των ζημιών στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου στην Αργολίδα.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη, αλλά έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές, για πιθανή απειλή κάποιου οικισμού.

Όσον αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα, από την οποία απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι ένοικοι της, σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση των όποιων ζημιών προκλήθηκαν από την φωτιά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια από το ξενοδοχειακό συγκρότημα σε πολύ κοντινή απόσταση και πέρασε από την βορεινή πευκόφυτη πλευρά στα εξωτερικά σπιτάκια. Εκεί επιχείρησαν τα οχήματα της πυροσβεστικής, κάηκαν τα δένδρα ανάμεσα στους οικίσκους και επεκτάθηκε νότια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο ξενοδοχείο (διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης), η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται με ασφάλεια από το συγκρότημα και πολλοί να πηγαίνουν στην παραλία του ξενοδοχείου στην Κορακιά. Από εκεί στήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου, υπό τον κίνδυνο έκρηξεων καθώς στις εγκαταστάσεις υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

Η ίδια περιοχή είχε καεί το 2016 και είχε αναδασωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα