ΑΘΗΝΑ
05:20
|
22.05.2024
Λίγο πριν το μεσημέρι, το ευρώ κατρακύλησε στα 1,0306 δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει βυθιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του αμερικανικού δολαρίου από το 2002, καθώς τα στοιχεία δείχνουν αυξανόμενο κίνδυνο ύφεσης στην Ευρωζώνη.

Το ευρώ υποχώρησε και σήμερα έναντι του δολαρίου, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών προβαίνει σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων στον αγώνα της κατά του πληθωρισμού, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που σχεδιάζει πιο μέτριες αυξήσεις.

Λίγο πριν το μεσημέρι, το ευρώ κατρακύλησε στα 1,0306 δολάρια, απειλώντας με ώθηση προς την ισοτιμία με το αμερικάνικο δολάριο, κάτι που δεν έχει συμβεί από την δημιουργία του νομίσματος το 1999.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αντιμετώπισε δυσκολίες τον Ιούνιο λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Ο μηνιαίος Δείκτης των Διευθυντών Προμηθειών (PMI) της S&P Global, ο οποίος μετρά την εταιρική εμπιστοσύνη, υποχώρησε στο 52,0 τον Ιούνιο από 54,8 τον Μάιο. Η ένδειξη, η οποία αποτελεί χαμηλό 16 μηνών, παραμένει ωστόσο πάνω από τις 50 μονάδες, σηματοδοτόντας ανάπτυξη.

«Οι αυξανόμενοι φόβοι για ύφεση σφυροκοπούν το ευρώ χαμηλότερα, ενώ το δολάριο εκτοξεύεται στα ύψη καθώς προβλέπεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια για να δαμάσει τον πληθωρισμό», δήλωσε η αναλύτρια Φιόνα Σινκότα Fiona στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Τα σημερινά στοιχεία του PMI από την Ευρώπη ανέδειξαν τον κίνδυνο επιβράδυνσης της ανάπτυξης στο τέλος του δεύτερου τριμήνου και αυξάνουν την προοπτική συρρίκνωσης της δραστηριότητας τους επόμενους μήνες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα