ΑΘΗΝΑ
05:08
|
24.04.2024
Η δραματική επιδείνωση της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης τροφοδοτεί κύματα ξενιτιάς χιλιάδων απελπισμένων πολιτών κάθε ηλικίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εμβάθυνση της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που μαστίζει εδώ και μήνες στην Σρι Λάνκα παραδέχθηκε απόψε στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε.

Ο Γουικρεμεσίνγκε παραδέχθηκε ότι το δημόσιο χρέος της Σρι Λάνκα εκτοξεύτηκε σε τουλάχιστον 50 δισ. δολάρια χαρακτηρίζοντας την χώρα «χρεοκοπημένη».

Who is Ranil Wickremesinghe? The 26th PM of crisis-hit Sri Lanka - South  Asia News

Η δραματική επιδείνωση της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης τροφοδοτεί κύματα ξενιτιάς χιλιάδων απελπισμένων πολιτών κάθε ηλικίας που επιβιβάζονται σε σαπιοκάραβα με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να φθάσουν στην Ινδία ή την Αυστραλία.

What's happening in Sri Lanka and how did the economic crisis start?

Στις 28 Ιουνίου η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε την επιβολή δελτίων στην διανομή καυσίμων για τουλάχιστον δύο βδομάδες σε οδηγούς οχημάτων που απασχολούνται σε κρίσιμους τομείς υπηρεσιών όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι έκτακτες υγειονομικές ή άλλες επείγουσες καταστάσεις.

Τα περισσότερα σχολεία της χώρας έχουν κλείσει εδώ και βδομάδες όπως και αρκετές δημόσιες υπηρεσίες, θυμίζοντας την ερήμωση του δημόσιου τομέα την πρώτη χρονιά των σκληρών περιοριστικών μέτρων επί πανδημίας.

Παρά την επιβολή δελτίου στα καύσιμα, χιλιάδες άνθρωποι στήνονται κάθε μέρα σχηματίζοντας «ουρές» έξω από βενζινάδικα με την ελπίδα πως θα εξασφαλίσουν λίγα καύσιμα.

Σε ορισμένες περιοχές της Σρι Λάνκα ένα λίτρο βενζίνης για ένα μηχανάκι έχει εκτοξευτεί στις 1.500 ρουπίες (4,18 δολάρια). Ένα λίτρο βενζίνης για τρίκυκλο κοστίζει τουλάχιστον 2.000 ρουπίες και ένα λίτρο βενζίνης για ένα αυτοκίνητο ξεπερνά τις 5.000 ρουπίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα