ΑΘΗΝΑ
19:31
|
19.04.2024
Περίπου 300 δραπέτες έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 600 κρατούμενοι διέφυγαν από φυλακή στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, οι οποίοι κατηγόρησαν ισλαμιστές εξτρεμιστές αντάρτες για την επίθεση που οδήγησε στην απόδραση.

Περίπου 300 δραπέτες έχουν συλληφθεί, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Οι «πολύ αποφασισμένοι» αντάρτες επιτέθηκαν στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Κούτζε στην Αμπούτζα το βράδυ της Τρίτης με «εκρηκτικά πολύ υψηλής ποιότητας», σκοτώνοντας έναν φρουρό εν ώρα υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Σουάιμπ Μπελγκόρε, μόνιμο γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της Νιγηρίας.

Οι επιτιθέμενοι φέρεται να εισχώρησαν στη φυλακή μέσα από τρύπα που δημιουργήθηκε από τα εκρηκτικά.

Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές αντάρτες που επιτέθηκαν στη φυλακή διεξάγουν εξέγερση στα βορειοανατολικά της χώρας για πάνω από μια δεκαετία. Η επίθεσή τους στο κέντρο κράτησης απελευθέρωσε πολλά από τα μέλη τους που είναι κρατούμενοι, δήλωσαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για την (τρομοκρατική οργάνωση) Μπόκο Χαράμ. Ήρθαν ειδικά για τους συνωμότες τους», δήλωσε ο Μπελγκόρε. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε ανακτήσει περίπου 300 από τους περίπου 600 που διέφυγαν από τη φυλακή».

Οι τζιχαντιστές αντάρτες της Νιγηρίας έχουν διεξάγει αρκετές αποδράσεις στα βορειοανατολικά της χώρας τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη που λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα