ΑΘΗΝΑ
15:11
|
26.04.2024
Ο «πρώτος γάτος» της Βρετανίας θέλει κι αυτός να εγκαταλείψει τον Μπόρις Τζόνσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπος με νέα, αν και αναμενόμενη, κυβερνητική κρίση βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η «καρέκλα» του Μπόρις Τζόνσον τρίζει εδώ και καιρό, αλλά χθες είδε δύο πρωτοκλασάτους υπουργούς του να παραιτούνται από το σχήμα της συντηρητικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ και ο υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ, αποχώρησαν δηλώνοντας πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα του Τζόνσον να κυβερνά προς το εθνικό συμφέρον μετά από μια σειρά σκανδάλων. Ακόμα και μέσα στο σπίτι του ο Μπόρις είναι ανεπιθύμητος.

«Δεν μπορώ πια, με καθαρή συνείδηση, να ζω με αυτόν τον Πρωθυπουργό. Ή θα φύγει αυτός ή εγώ», δηλώνει ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Λάρι έχει υπάρξει πιστός σύντροφος τριών πρωθυπουργών. Υιοθετήθηκε επί πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον αναλαμβάνοντας το «χαρτοφυλάκιο» του διώκτη τρωκτικών στην πρωθυπουργική οικία. Μετά την έλευση του Μπόρις Τζόνσον υπήρξαν φήμες ότι μπορεί ο Λάρι να αποχωρούσε, επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός προτιμά τους σκύλους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα