ΑΘΗΝΑ
16:23
|
26.04.2024
Η χώρα δεν μπόρεσε να βρει πρόθυμο αποδέκτη για τις δόσεις είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να λήξουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Καναδάς πρόκειται να «ξεφορτωθεί» περίπου 13,6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Oxford-AstraZeneca κατά του κορονοϊού καθώς δεν μπόρεσε να βρει κανέναν αποδέκτη για αυτές είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό.

Ο Καναδάς υπέγραψε συμβόλαιο με την AstraZeneca το 2020 για να λάβει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και 2,3 εκατομμύρια Καναδοί έλαβαν τουλάχιστον μία δόση, κυρίως μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2021.

Μετά τις ανησυχίες το πρώτο εξάμηνο του 2021 για σπάνιες αλλά δυνητικά θανατηφόρες θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Καναδάς επικεντρώθηκε στη χρήση των εμβολίων mRNA από την Pfizer-BioNTech και την Moderna.

Η είδηση έρχεται καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι με σχεδόν όλους τους περιορισμούς να αίρονται και την διενέργεια αναμνηστικών εμβολιασμών συχνά χαμηλή, τα κρούσματα θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα νέα κρούσματα αυξάνονται στην Πορτογαλία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Δανία λόγω των πιο μολυσματικών νέων υποπαραλλαγών Όμικρον BA.4 και BA.5. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 30 τοις εκατό σε μια εβδομάδα.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Καναδάς υποσχέθηκε να δωρίσει τα εναπομείναντα εμβόλιά του, περίπου 17,7 εκατομμύρια δόσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, παρά τις προσπάθειες για την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης, 13,6 εκατομμύρια δόσεις έχουν λήξει και θα πρέπει να πεταχτούν «λόγω περιορισμένης ζήτησης για το εμβόλιο» καθώς και προκλήσεων σχετικά με την «διανομή και την απορρόφηση» στις αποδέκτριες χώρες.

Συνολικά, ο Καναδάς έχει δωρίσει 8,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Περίπου το 85 τοις εκατό των Καναδών θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, σε σύγκριση με το 61 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού και μόλις το 16 τοις εκατό των ανθρώπων που ζουν στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα