ΑΘΗΝΑ
16:36
|
25.04.2024
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν επίσημα για τελευταία φορά πρόσωπο με πρόσωπο στη Ντόχα τον Οκτώβριο του 2016.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε συναντήθηκαν δημόσια για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, στο περιθώριο των εορτασμών της 60ης επετείου ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη Γαλλία.

Οι δύο Παλαιστίνιοι ηγέτες, που συναντήθηκαν επίσημα για τελευταία φορά πρόσωπο με πρόσωπο στη Ντόχα τον Οκτώβριο του 2016, βρέθηκαν ξανά στον ίδιο χώρο σε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν, χθες Τρίτη, σε μια ιστορική όπως την χαρακτήρισε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Αλγερίας, στιγμή.

Η Φάταχ του Αμπάς, η οποία κυριαρχεί στην Παλαιστινιακή Αρχή που κυβερνά την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, βρίσκεται σε διαμάχη με τη Χαμάς από τις εκλογές του 2007, όταν η τελευταία ανέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας.

Εκτός από τους δύο Παλαιστίνιους ηγέτες, ο Αλγερινός πρόεδρος, φιλοξένησε την Τρίτη αρκετούς ξένους αξιωματούχους, οι οποίοι παρακολούθησαν μια τεράστια στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της ανεξαρτησίας το 1962, όταν η Αλγερία απελευθερώθηκε από 132 χρόνια γαλλικής κατοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα