ΑΘΗΝΑ
15:19
|
29.03.2023
Μετά την καταδίκη από το πολιτειακό δικαστήριο, ο πρώην αστυνομικός και δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ, Ντέρεκ Σόβιν, αναμένεται να καταδικαστεί και στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν θα καταδικαστεί αργότερα αυτή την εβδομάδα για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων του Τζορτζ Φλόιντ, από τη στιγμή που η σύλληψη του κατέληξε στη δολοφονία του Φλόιντ, ξεσηκώνοντας ένα κύμα οργής στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Ο Σωβέν, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 22-1/2 ετών για εκ προθέσεως δολοφονία δεύτερου βαθμού, τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού από πολιτειακό δικαστήριο, ομολόγησε την ενοχή του και στις ομοσπονδιακές κατηγορίες για την παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων του Φλόιντ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ζήτησαν ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ να βρεθεί αντιμέτωπος με 25 χρόνια φυλάκισης για την υπόθεση παραβίασης των πολιτικών δικαιωμάτων, και η ομοσπονδιακή ποινή να εκτιστεί ταυτόχρονα με την κρατική ποινή. Οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα έγγραφα της καταδίκης του πρώην αστυνομικού.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ένας δικαστής της κομητείας Χένεπιν της Μινεσότα επαναπρογραμμάτισε τη δίκη δύο πρώην αστυνομικών της Μινεάπολης που κατηγορούνται μαζί με τον Ντέρεκ Σωβέν για την υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γαλλία δεν απορρίπτει μόνο το συνταξιοδοτικό, αλλά και τον Μακρόν

Διαμαρτυρία παραπληγικών στο Μαξίμου

Επιστήμονες έφτιαξαν κεφτέ με DNA προϊστορικού μαμούθ

Κανονικά στο διαδίκτυο η ερωτική ταινία με πρωταγωνιστή τον συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα