ΑΘΗΝΑ
16:49
|
03.05.2024
Μετά το τέλος της τοποθέτησής του, η Μάγδα Φύσσα φώναξε: «Δολοφόνος είσαι!» Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρνητική απόφαση στα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης ποινής του Γιάννη Λαγού και άλλων τριών καταδικασθέντων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εξέδωσαν, πριν λίγο, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας, φασίστας» είπε, μεταξύ άλλων, ο καταδικασμένος πρωτόδικα ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της τοποθέτησής του, η Μάγδα Φύσσα φώναξε: «Δολοφόνος είσαι!» 

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε επίσης τα αιτήματα αποφυλάκισης που υπεβαλαν ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος.

Διακοπή της δίκης για τις 26 Ιουλίου

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το δικαστήριο, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που νόσησε βαριά από κορονοϊό, ζήτησε από την υπεράσπισή του να προσκομίσει στην επόμενη συνεδρίαση ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και εφόσον είναι εφικτό, για την πρόβλεψη των γιατρών ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του καταδικασθέντος σε κάθειρξη 13 ετών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης για προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα