ΑΘΗΝΑ
06:47
|
03.02.2023
Ούτε η Πορτογαλία γλίτωσε από το χάος που διαδραματίζεται στα αεροδρόμια πολλών ευρωπαϊκών πόλεων εδώ και βδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τιερί Λιγκονιέρ, γενικός διευθυντής του ΑΝΑ, του φορέα διαχείρισης δέκα πορτογαλικών αεροδρομίων που είναι θυγατρική του γαλλικού κατασκευαστικού ομίλου Vinci, παραδέχθηκε σήμερα τα σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των αεροπορικών συγκοινωνιών της Πορτογαλίας.

Όπως είπε, κατά την θερινή περίοδο το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, Λισαβόνα, και του Πόρτο (της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Πορτογαλία) έφθασαν στα όριά τους καθώς εδώ και μέρες ακυρώνονται δεκάδες πτήσεις. Επέρριψε ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης στις αεροπορικές εταιρίες λέγοντας ότι αυτές είναι που αποφασίζουν για την πραγματοποίηση των πτήσεων.

Ο Λιγκονιέρ πρόσθεσε πως συνεργάζεται με τις αρμόδιες πορτογαλικές αρχές και πως αυτή η συνεργασία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να αποδίδει «σημαντική βελτίωση» τουλάχιστον αναφορικά με τους συνοριακούς ελέγχους.

Πάντως και σήμερα ακυρώθηκαν 23 πτήσεις (οι 11 ήταν πτήσεις αναχώρησης και οι 12 αφορούσαν αφίξεις από Μιλάνο, Νάπολη, Βαρκελώνη και Μόναχο) αναστατώνοντας τα σχέδια μετακίνησης εκατοντάδων επιβατών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βραζιλία το ελεγχόμενο ναυάγιο του αεροπλανοφόρου Foch

Στη φόρα το ChatGPT Plus έναντι 20$ το μήνα

Επικίνδυνες γενικεύσεις βλέπει το ΚΚΕ στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα