ΑΘΗΝΑ
11:44
|
14.08.2022
Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή του Πύργου, στην Ηλεία.

Παράλληλα, έχουν ήδη ενισχυθεί οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και αποτελούνται από 60 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Συνολικά χθες Δευτέρα εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές με τη σημαντικότερη στο Πόρτο Γερμενό και για την οποία συνελήφθη ένα άτομο, ύποπτο για εμπρησμό.

Στο μεταξύ το Amanzoe έχει παύσει προσωρινά τη λειτουργία του έως ότου αποκατασταθούν πλήρως όλες οι σοβαρές ζημιές, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Κορακιάς Αργολίδας, η οποία εκδηλώθηκε τη Δευτέρα.

Σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου Grivalia Hospitality επισημαίνεται ότι διακοπή λειτουργίας αποφασίστηκε ώστε  το ξενοδοχείο να είναι σε θέση να υποδεχθεί ξανά γρήγορα τη διεθνή πελατεία του. Όσον αφορά τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά τονίζεται ότι όλοι οι κύριοι χώροι του ξενοδοχείου παρέμειναν άθικτοι και πλήρως λειτουργικοί, ενώ ένας μικρός αριθμός pavilions υπέστησαν μικρές μόνο εξωτερικές ζημιές.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Αττικής, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Θάσο

Άλυτο μυστήριο το απέραντο νεκροταφείο ψαριών στον ποταμό Όντερ

Έκθετη η Ελλάδα για το δράμα των αβοήθητων, εγκλωβισμένων προσφύγων στον Έβρο

Στην «ψυχρή λίμνη» οφείλεται η καιρική αστάθεια  

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα