ΑΘΗΝΑ
09:12
|
02.05.2024
Από την έκρηξη ζημιές σημειώθηκαν τόσο στο ATM όσο και στο προαύλιο του νοσοκομείου. Κλιμάκια της αστυνομίας διερευνούν τα σημεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ του Σισμανόγλειου νοσοκομείου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, σημειώθηκε στις 04:00 και προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη.

Οι δράστες, χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μαντρότοιχο της ΔΟΥ και λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε η έκρηξη που προκάλεσε υλικές ζημιές στο μαντρότοιχο αλλά και στην τζαμαρία του 1ου ορόφου της Εφορίας.

Μετά από μισή ώρα εξερράγη ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός σε ΑΤΜ του Σισμανόγλειου, όταν άγνωστοι ντυμένοι με ιατρικές στολές και μάσκες οι δράστες πλησίασαν τα ξημερώματα τη φύλακα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και αφού την απείλησαν με όπλο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να μην αντιδράσει και τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, με σκοπό να το διαρρήξουν. Παρά την έκρηξη, οι δράστες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν το ΑΤΜ και τράπηκαν σε φυγή.

Από την έκρηξη ζημιές σημειώθηκαν τόσο στο ATM όσο και στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Και στις δύο περιπτώσεις έσπευσε, μεταξύ των άλλων αστυνομικών δυνάμεων, κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Στην περίπτωση της ΔΟΥ Αμαρουσίου, έχει σπεύσει και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ δεν αποκλείεται οι δύο εκρήξεις να συνδέονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στην Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί “ξένων επιρροών”

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα