ΑΘΗΝΑ
23:01
|
26.04.2024
Eυθεία στοχοποίηση του Πεκίνου από τις υπηρεσίες ασφαλείας ΗΠΑ και Βρετανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια ευθεία στοχοποίηση της Κίνας προχώρησαν από κοινού οι επικεφαλής του αμερικανικού FBI και της Βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI5, οι οποίοι παρευρέθηκαν χθες, στα κεντρικά γραφεία της Μ15 στο Λονδίνο, σε συνάντηση με διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και πανεπιστημιακούς.

Ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, δήλωσε, όπως αναφέρει το BBC, ότι η Κίνα αποτελεί την «μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για την οικονομική και εθνική μας ασφάλεια» και ότι έχει παρέμβει στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι η Κίνα αντλεί κάθε είδους μαθήματα από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να προφυλαχτεί από τυχόν μελλοντικές κυρώσεις του τύπου που έπληξαν τη Ρωσία. «Εάν η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν, η οικονομική αναστάτωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που παρατηρήθηκε φέτος», πρόσθεσε επίσης, με τις δυτικές επενδύσεις στην Κίνα να γίνονται «όμηροι» και τις αλυσίδες εφοδιασμού να διακόπτονται. «Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι το ενδιαφέρον τους για την Ταϊβάν έχει υποχωρήσει με οποιονδήποτε τρόπο», είπε ο διευθυντής του FBI στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία.

Ο διευθυντής του FBI προειδοποίησε επίσης το κοινό -το οποίο περιλάμβανε διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και ανώτερα στελέχη από πανεπιστήμια- ότι η κινεζική κυβέρνηση «έχει βάλει σκοπό να κλέψει την τεχνολογία σας» χρησιμοποιώντας μια σειρά εργαλείων.

Ο επικεφαλής της MI5, Κεν Μακόλουμ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η υπηρεσία του έχει υπερδιπλασιάσει τις έρευνές της που σχετίζονται με δραστηριότητες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, σε σύγκριση με το 2018, και σκοπεύει να τις εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η ευρέως διαδεδομένη δυτική παραδοχή ότι η αυξανόμενη ευημερία εντός της Κίνας και η αύξηση της συνδεσιμότητας με τη Δύση θα οδηγούσε αυτόματα σε μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία έχει αποδειχθεί εντελώς λανθασμένη» και υποστήριξε ότι η πρόκληση που θέτει το Πεκίνο «αλλάζει το παιχνίδι» και την χαρακτήρισε «τεράστια» που «κόβει την ανάσα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα