ΑΘΗΝΑ
00:41
|
09.05.2024
Σε ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των εργαζομένων, η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας για μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 3%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι στη βασική εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού, ADP, ανακοίνωσαν πως ματαιώνουν την απεργία που είχαν αναγγείλει για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Ιουλίου, μετά από συμφωνία με την διοίκηση για μισθολογικές αυξήσεις.

Σε ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των εργαζομένων, η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας για μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 3% (από το 4% που διεκδικούσαν αρχικά). Η διοίκηση συμφώνησε επίσης να προωθήσει μισθολογικές αυξήσεις που είχε καθυστερήσει επί της περιόδου των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε περίπου 1.800 εργαζόμενους.

Τις τελευταίες βδομάδες εκατοντάδες πτήσεις στα αεροδρόμια του Παρισιού ματαιώθηκαν εξαιτίας εργατικών κινητοποιήσεων με εργασιακά και μισθολογικά αιτήματα που ξεκίνησαν στο τέλος Ιουνίου.

 Η άρνηση της διοίκησης να ικανοποιήσει βασικά αιτήματα των εργαζομένων προκειμένου να εξοικονομήσει περισσότερα κέρδη προκάλεσε «εμφράγματα» στα αεροδρόμια και κυρίως στον τομέα διαχείρισης αποσκευών δεκάδων χιλιάδων επιβατών. Υπολογίζεται πως έχουν κολλήσει στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού πάνω από 20.000 βαλίτσες, εκ των οποίων οι 3.000 αφορούν επιβάτες της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας Air France και οι άλλες 17.000 επιβάτες άλλων αεροπορικών εταιριών.

Εκπρόσωποι της εταιρίας διαχείρισης του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» έχουν προειδοποιήσει τους επιβάτες που έχουν χάσει αποσκευές πως θα περάσουν βδομάδες μέχρι να τις πάρουν στα χέρια τους, εφόσον δεν τις έχασαν για τα καλά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα