ΑΘΗΝΑ
15:45
|
23.04.2024
Επίθεση κατά της παράταξης της Νομικής από την κεντρική ΔΑΠ, για την ανακοίνωση σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές και την λειτουργία των παρατάξεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εμφύλια σύρραξη για τις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ όσο αφορά στις φοιτητικές εκλογές, ξέσπασε τάξεις της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Αφορμή στάθηκε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε, χθες Πέμπτη, εναντίον της η ΔΑΠ Νομικής, κάνοντας λόγο για «τροχονόμους συμφερόντων» που «πούλησαν την ψυχή τους για μια θέση στο υπουργείο».

Το θέμα που ξεκίνησε με αφορμή την πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές, που η ΔΑΠ Νομικής χαρακτήρισε χθες προσπάθεια αποπολιτικοποίησης και αποδυνάμωσης των φοιτητικών συλλόγων, πήρε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα η κεντρική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να εκδώσει ανακοίνωση κατά της παράταξης της Νομικής, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για φοιτητές που «φέρονται να εκπροσωπούν» την παράταξη στη Νομική Σχολή, αλλά «δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της παράταξης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η επίσημη θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά είναι πως το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρεται στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, κάτι που δυναμώνει την συμμετοχή και φωνή των φοιτητών σε αποφάσεις που σχετίζονται με ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και αναγκών των φοιτητών».

Υποστηρίζουν ακόμα ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τις εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων «δεν έχει καμία σχέση ούτε φυσικά τίθεται ζήτημα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ευσταθεί νομικά».

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΠ Νομικής στην χθεσινή ανακοίνωσή διαχώρισε τη θέση της από την κεντρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ, κάνοντας λόγο για κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει οδηγηθεί η παράταξη από την ηγεσία της και ιστορική υποχώρηση στις φοιτητικές εκλογές.

«Μόνοι μας και όλοι τους. Εμείς με τη ΔΑΠ, αυτοί με την “εξουσία”. Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα. Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα υπουργεία», κατέληγε σε έντονο τόνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα