ΑΘΗΝΑ
08:31
|
07.05.2024
Η Γραμματεία Χρονίως Πασχόντων της ΣΕΑΑΝ διεκδικεί καλύτερη δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη διαμαρτυρία της για τις δραματικές ελλείψεις αναισθησιολόγων σε νοσοκομεία της χώρας που οδηγούν στις ματαιώσεις ή τις συνεχείς αναβολές μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Γραμματεία Χρονίως Πασχόντων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων» (ΣΕΑΑΝ). Αφορμή έδωσε η πρόσφατη αναβολή μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

«Το σύστημα Υγείας είναι σμπαράλια! Οι μεταμοσχεύσεις στα τάρταρα» αναφέρει η ανακοίνωση της Γραμματείας και επισημαίνει:

«Χάσαμε χιλιάδες συναδέλφους χρόνιους πάσχοντες ακόμα και μεταμοσχευμένους μέσα στην πανδημία, γιατί το σύστημά σας λειτουργεί με την προσφορά και τη ζήτηση, δηλαδή το κυνηγητό του κέρδους! Για αυτό δεν κάνετε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας, έχετε υποστελεχωμένα τα μεταμοσχευτικά κέντρα, για αυτό κρατάτε τους γιατρούς απλήρωτους στις δεδουλευμένες εφημερίες τους με μισθούς πετσοκομμένους. Για αυτό δεν ενισχύετε και δεν αναβαθμίζετε τη λειτουργία των χειρουργείων και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται που είναι οι χώροι κατεξοχήν εργασίας των αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, απόλυτης εξουθένωσης, επιβραβεύοντάς τους ότι επέλεξαν μια ειδικότητα με το μικρότερο προσδόκιμο ζωής».

Η Γραμματεία Χρονίως Πασχόντων της ΣΕΑΑΝ διεκδικεί καλύτερη δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια με απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης ζητώντας:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρη στελέχωση των ΜΕΘ και ίδρυση νέων με βάση τις ανάγκες με εξειδικευμένο προσωπικό. Αποφασιστική ενίσχυση των Μεταμοσχευτικών Κέντρων και αναβάθμισή τους σε χώρους, μέσα, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  • Ενίσχυση του ρόλου των συντονιστών για τη διεκπεραίωση των μεταμοσχεύσεων.
  • Δωρεάν όλες οι εξετάσεις σε εξειδικευμένα και οριοθετημένα ιατρεία για τους υπό μεταμόσχευση ασθενών και για την παρακολούθηση των μεταμοσχευμένων.
  • Αποφασιστική ενίσχυση των δημόσιων Μονάδων Τεχνητού Νεφρού με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με χώρους, μηχανήματα, επαρκές προσωπικό ούτως ώστε να λειτουργούν σε τρεις βάρδιες για να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σταθερής ενημέρωσης πρώτα απ’ όλα της νεολαίας, στα σχολεία – Πανεπιστήμια – Στρατό, του λαού γενικότερα, για την αναγκαιότητα της δωρεάς οργάνων.
  • Λύση των οξυμένων προβλημάτων των γιατρών και των άλλων υγειονομικών (μισθολογικά, ασφαλιστικά κ.ά.). Ένταξή τους στα ΒΑΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Λάρισα: 41χρονος μαχαίρωσε τον αδερφό του και τον φίλο του

Ράφα: Το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα