ΑΘΗΝΑ
09:27
|
07.05.2024
Συνδέει την Κομοτηνή με τη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας και θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τον αγωγό TAP στη γειτονική χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την στρόφιγγα διέλευσης του φυσικού αερίου στον αγωγό IGB άνοιξαν από κοινού, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πετκόφ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής εγκαινίων του αγωγού.

Οι δύο πρωθυπουργοί φόρεσαν προστατευτικά κράνη και φωσφοριζέ γιλέκα ανέβηκαν στη μικρή εξέδρα που εξασφαλίζει την πρόσβαση στη βάνα και άνοιξαν τη στρόφιγγα κάτω από τα χειροκροτήματα των προσκεκλημένων.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο εκτός από αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου ο IGB αποτελεί και αγωγό κοινών αξιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

«Σήμερα είναι μία στιγμή πολύ σημαντική για την Κομοτηνή, για την Ελλάδα για τη Βουλγαρία. Είναι, όμως, μία σημαντική στιγμή για ολόκληρα τα Βαλκάνια για ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί εδώ πέρα σε λίγο δεν θα εγκαινιάσουμε απλά έναν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου αλλά μία καθοριστική ενεργειακή γέφυρα που ενώνει τον γεωγραφικό νότο με το Βορρά, φέρνοντας σε πρώτη φάση πιο κοντά την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, την Αθήνα και τη Σόφια, και αυτή τη σημασία του αγωγού για αυτές τις δύο φίλες χώρες δηλώνει η παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κιρίλ Πετκόφ σήμερα μαζί μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται τον στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα