ΑΘΗΝΑ
05:35
|
26.04.2024
Κυρώσεις σε τριάντα πολίτες της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο, επέβαλε η καναδική κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυρώσεις σε τριάντα πολίτες της Ρωσίας επέβαλε η καναδική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, η επικεφαλής του ρωσικού εποπτικού φορέα τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ιρίνα Βόλκ, και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με την τελευταία να σχολιάζει ότι «κυρώσεις εναντίον του Πατριάρχη θα επέβαλαν μόνο οι σατανιστές».

«Ο Καναδάς έχει δεσμευτεί να καταπολεμά την παραπληροφόρηση όπου και όποτε αυτή εντοπίζεται. Σήμερα, ξεκαθαρίζουμε σε όσους διακινούν την παραπλάνηση: θα λογοδοτήσετε. Ο Καναδάς στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, Μελανί Τζολί που επικαλείται δημοσίευμα του Interfax.

Στο έγγραφο με τα πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκαν οι κυρώσεις συμπεριλαμβάνονται επίσης ο διευθυντής της κρατικής ραδιοτηλεοπτικής εταιρείας VGTRK Oleg Dobrodeev, η δημοσιογράφος Olga Skabeyeva, ο επιχειρηματίας Alexander Lebedev, ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος Arkady Mamontov, ο ηθοποιός και κινηματογραφιστής Tigran Keosayan και ορισμένοι άλλοι.

Σημειώνεται ότι ο Καναδάς έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η VGTRK, το Channel One, το NTV, το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Gazprom Media, το RT και το Sputnik.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα