ΑΘΗΝΑ
07:29
|
17.05.2024
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε μπαρ στην πόλη Σογουέτο της Νότιας Αφρικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε μπαρ στην πόλη Σογουέτο της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.

Η αστυνομία είπε ότι ένοπλοι μπήκαν στην ταβέρνα Orlando East τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και άρχισαν να πυροβολούν τυχαία εναντίον μιας ομάδας νεαρών.

Στη συνέχεια διέφυγαν από το σημείο με ένα λευκό μίνι λεωφορείο. Δεν έχει εξακριβωθεί το κίνητρο της επίθεσης, ανέφερε η αστυνομία.

Αρκετοί ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αναφέρει η Νόμσα Μασέκο του BBC.

Τα θύματα πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 19 και 35 ετών.

“Τα σώματα ήταν το ένα πάνω στο άλλο με αίμα παντού. Ψάχναμε τους αγαπημένους μας, έπρεπε να πηδήξουμε πάνω από τα σώματα αναζητώντας τα αδέρφια μας”, είπε ο ντόπιος κάτοικος Ντομπικάγισε Μέτζι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Γκαουτένγκ, υποστράτηγος Ιλίας Μαγουέλα, είπε στο BBC ότι το περιστατικό φαίνεται να ήταν “μια εν ψυχρώ επίθεση σε αθώους θαμώνες ταβέρνας”.

Σε δήλωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του ανέφερε ότι οι ένοπλοι ήταν οπλισμένοι με τουφέκια και πιστόλια των 9 χιλιοστών όταν μπήκαν στο μπαρ.

Η αστυνομία αναζητά τους υπόπτους, η ταυτότητα των οποίων παραμένει άγνωστη, ανέφερε.

Ο Τχαμπάν Μολόι, ηγέτης της κοινότητας στο Σογουέτο, εξοργίστηκε από τον χρόνο που χρειάστηκε η αστυνομία για να φτάσει στο σημείο.

“Είναι τρομερό, σου λέω. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Αν ήσουν εκεί θα έβλεπες γυναίκες και παιδιά να κλαίνε”, είπε.

Ο κ. Μολόι είπε ότι η επίθεση έγινε στις 23:00 τοπική ώρα του Σαββάτου, αλλά η αστυνομία έφτασε στις 04:00 της Κυριακής.

«Χρειάστηκαν πέντε ώρες για να έρθουν, ειλικρινά», είπε.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς σε ξεχωριστή ταβέρνα στη νοτιοανατολική επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ, ανακοίνωσε η αστυνομία την Κυριακή.

Ο Πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και των δύο πυροβολισμών.

«Ως έθνος, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε βίαιους εγκληματίες να μας τρομοκρατούν με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να συμβούν τέτοια περιστατικά», πρόσθεσε.

Οι πυροβολισμοί δεν είναι ασυνήθιστοι στη Νότια Αφρική. Συχνά συνδέονται με συμμορίες ή αλκοόλ.

Αλλά αυτός είναι ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός θανάτων και έρχεται αμέσως μετά τον θάνατο 21 εφήβων που πιστεύεται ότι είχαν δηλητηριαστεί, πιθανώς με αέρια, σε άλλο μπαρ στην πόλη του Ανατολικού Λονδίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα