ΑΘΗΝΑ
11:17
|
18.04.2024
Ένας αστυνομικός και υποστηρικτής του προέδρου Μπολσονάρου στη Βραζιλία, δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν υποστηρικτή του Εργατικού Κόμματος, κλιμακώνοντας την πολιτική βία ενόψει εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλιμακώνεται η πολιτική βία στη Βραζιλία, ενόψει των επικείμενων εκλογών, καθώς ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον Μαρσέλο Αχούντα, μέλος του Εργατικού Κόμματος (PT) της Βραζιλίας, όταν το θύμα γιόρταζε τα πεντηκοστά γενέθλιά του, ενώ τη στιγμή της δολοφονίας ο αστυνομικός φώναζε συνθήματα υπέρ του σημερινού προέδρου και υποψηφίου του δεξιού κόμματος, Ζαϊρ Μπολσονάρου.

Η τραγωδία συνέβη στη νότια πόλη Φοζ Ντι Ιγκουασού, στη δυτική περιοχή Παρανά, όταν ο ομοσπονδιακός σωφρονιστικός πράκτορας Ζόρχε Ζοσέ ντα Ρότσα Γκουαράνιο αφού πρωτα επισκέφθηκε το σημείο που γινόταν η γιορτή, επέστρεψε μετά από 20 λεπτά οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί τον συνδικαλιστή του Εργατικού Κόμματος. Μάλιστα, ο εορτασμός των γενεθλίων του θύματος ήταν αφιερωμένος στο Εργατικό Κόμμα και στον ηγέτη του, Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Μαρσέλο Αχούντα, ο οποίος ήταν φρουρός του δήμου της Φοζ Ντι Ιγκουασού, τοπικός ταμίας του Εργατικού Κόμματος, ενώ υπήρξε και υποψήφιος αντιδήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2020, πυροβόλησε με τη σειρά του τον Γκουαράνιο με το ρυθμιστικό του όπλο. Ο Γκουαράνιο πυροβολήθηκε πέντε φορές και μετά από σύντομη νοσηλεία, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το Εργατικό Κόμμα εξέδωσε ένα μήνυμα μέσω του κοινωνικού δικτύου του λέγοντας:

“Φτάνει η βία! Φτάνει η καταστροφή! Είναι ώρα για την ανοικοδόμηση και τον μετασχηματισμό της Βραζιλίας και τις σχέσεις μεταξύ των Βραζιλιάνων! Ας κλάψουμε και ας θάψουμε έναν άλλο σύντροφο που έπεσε θύμα πολιτική βία, φτάνει!».

Αυτή την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ένας άνδρας συνελήφθη αφού πέταξε μια αυτοσχέδια εκρηκτική ύλη εναντίον του πλήθους που προοριζόταν για τον υποψήφιο για την προεδρία της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σε προεκλογική συγκέντρωση. Λόγω αυτής της κατάστασης, ο υποψήφιος φόρεσε για πρώτη φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο σε ανοιχτή εκδήλωση.

Ο θάνατος του Αχούντα προμηνύεται άσχημα ενόψει των γενικών εκλογών του Οκτωβρίου και εν μέσω έντονης πολιτικής πόλωσης στη Βραζιλία.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος εδώ και καιρό έχει στρέψει τα πυρά του κατά του Λούλα και των αριστερών συμμάχων του, έχει υποστηρίξει ότι δεν θα αποδεχθεί καμία εκλογική ήττα, επικαλούμενος αβάσιμους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας και προβλήματα με το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της Βραζιλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Ελεύθερος ο 50χρονος κακοποιητής του ανήλικου μετανάστη

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα