ΑΘΗΝΑ
07:39
|
20.04.2024
Η γιγαντοαφίσα υπενθυμίζει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ που αναμένεται στο Ισραήλ την ανάγκη για την επίτευξη λύσης στη βάση των δύο ανεξάρτητων κρατών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία γιγάντια αφίσα με τις σημαίες Παλαιστίνης και Ισραήλ ανάρτησε σήμερα στην πρόσοψη κτιρίου που βρίσκετα σει κεντρική λεωφόρο του Τελ Αβίβ η ισραηλινή Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ειρήνη τώρα» (Peace Now)  ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Σαουδική Αραβία από τις 13 ως τις 16 Ιουλίου.

«Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο Μπάιντεν, έναν αληθινό φίλο του Ισραήλ, και τον ευχαριστούμε για τις προσπάθειές του να προωθήσει τα συμφέροντα και να ενισχύσει το Ισραήλ» ανέφερε η οργάνωση σε σύντομο μήνυμα κάτω από τις σημαίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Η ισραηλινή ΜΚΟ δεν περιορίστηκε στην ανάρτηση της γιγαντοαφίσας στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να εξηγήσει την ενέργειά της αναφέρει πως προέβη σε αυτή την ενέργεια για να θυμίσει στον Αμερικανό πρόεδρο «σθεναρό υποστηρικτή των δύο κρατών πως ένα παλαιστινιακό κράτος είναι πρώτα και κύρια προς το συμφέρον μας».

«Οποιαδήποτε ώρα είναι καλή για να κάνει το σωστό πράγμα για το Κράτος του Ισραήλ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΜΚΟ, όπου επισημαίνεται και η πρόσφατη επικοινωνία ανάμεσα στον υπηρεσιακό Ισραηλινό πρωθυπουργό Γιαίρ Λαπίντ και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς. Παρότρυνε επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστεί με τους δύο ηγέτες ώστε να κάνει το όραμα της λύσης των δύο ανεξάρτητων κρατών «πραγματικότητα».

Τον Ιούνιο η ισραηλινή οργάνωση «: Fighting for a Progressive Israel» είχε αναρτήσει πανό με την παλαιστινιακή και ισραηλινή σημαία σε κτίριο του Τελ Αβίβ που αφαιρέθηκε στη συνέχεια από συνεργείο του δήμου Ραμάτ Γκαν.

PLO flag raised over central Israel | Israel National News - Arutz Sheva
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα