ΑΘΗΝΑ
00:27
|
02.02.2023
Η νέα παραλλαγή εμφανίζει σημαντική γενετική αλλοίωση πράγμα που ενδέχεται να βοηθά στην υψηλότερη μετάδοση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βέβαιοι εμφανίζονται πλέον οι περισσότεροι ιολόγοι σχετικά με την μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της παραλλαγής BA.2.75 του κορονοϊού που εντοπίστηκε πρόσφατα στην Ινδία, εκτιμώντας πως ξεπερνά τα εμπόδια που ορθώνουν τα εμβόλια και οι προηγούμενες νοσήσεις με άλλες παραλλαγές του κορονοϊού.Ωστόσο, επί του παρόντος ένα πράγμα μένει αδιευκρίνιστο: Εάν η νέα παραλλαγή προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση σε σχέση με τις παραλλαγές «Όμικρον».

Αμερικανοί επιστήμονες της κλινικής Μάγιο στο Ρότσεστερ της Μινεσότας όπως ο Μάθιου Μπίνικερ δπιαστώνουν πως η παραλλαγή ΒΑ. 2.75 μπορεί να μεταδοθεί πιο γρήγορα υπερπηδώντας τα ανοσολογικά δεδομένα που προκαλούν τα εμβόλια και οι προηγούμενες ενισχύσεις του ανοσοποιητικού συστήματος ανθρώπων που ασθένησαν στο παρελθόν με άλλες παραλλαγές του κορονοϊού. Ο Μπίνικερ διαπιστώνει πως υπάρχει πιο μεγάλη αύξηση στην μεταδοτικότητα της νόσου σε ό,τι αφορά την παραλλαγή ΒΑ. 2.75 στην Ινδία αλλά και σε άλλες, μικρότερες και αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου με χαμηλά επίπεδα ιικής εποπτείας.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού θεωρείται πως αποτελεί απόγονο της παραλλαγής BA.2 της Όμικρον. Εμφανίζει σημαντική αντιγονική μετατόπιση (γενετική αλλοίωση), γεγονός που ενδέχεται να βοηθά το νέο στέλεχος να ξεφεύγει ακόμη παραπάνω από την ανοσολογική απόκριση των εμβολίων και της φυσικής νόσησης.

Πέρα από τα δεκάδες κρούσματα που έχουν αναφερθεί στην Ινδία, κρούσματα αυτής της παραλλαγής εξακριβώθηκαν και σε άλλες χώρες όπως απομονώθηκαν η Ιαπωνία, η Γερμανία. το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ μουσικής, Παύλο Σιδηρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο 2510 στα Εξάρχεια στις 4/2-5/2/2023.
ΣΥΝΑΦΗ

Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Σύστημα ProGen καταστροφής βακτηρίων μέσω πρωτεϊνών

Ο «κομήτης των Νεάντερταλ» σε ελάχιστη απόσταση από τη Γη

Τέλος της εθνικής κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης την 11 Μαΐου στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα