ΑΘΗΝΑ
12:51
|
06.05.2024
Περισσότεροι από 20 αγνοούμενοι παγιδευμένοι στα ερείπια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 18 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια πενταώροφης πολυκατοικίας που δέχθηκε πυραυλικό χτύπημα από ρωσικές δυνάμεις, το βράδυ του Σαββάτου, στην πόλη Τσάσιβ Γιαρ, στην επαρχία Ντονιέτσκ, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες μέσα στα συντρίμμια, καθώς αναφέρεται να αγνοούνται περισσότεροι από 20 άνθρωποι, ενώ έχουν διασωθεί μόλις έξι.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, δύο άτομα που βρίσκονται παγιδευμένα στα ερείπια έχουν δείξει σημάδια ζωής, αλλά είναι πολύ δύσκολο να απεγκλωβιστούν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσικ, υποστήριξε ότι η Μόσχα στόχευσε εσκεμμένα πολίτες. Όποιος δίνει εντολές για τέτοια χτυπήματα, όποιος τα πραγματοποιεί σε απλές πόλεις, σε κατοικημένες περιοχές, σκοτώνει τελείως εσκεμμένα. Μετά από τέτοια χτυπήματα, δεν θα μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν ή δεν κατάλαβαν κάτι. Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη για κάθε Ρώσο δολοφόνο. Απολύτως για όλους. Το ίδιο και για τους Ναζί. Και ας μην περιμένουν ότι το κράτος τους θα τους προστατεύσει. Η Ρωσία θα είναι η πρώτη που θα τους εγκαταλείψει όταν αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα το Κίεβο διαρρέει ότι ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση για την κατάληψη της Χερσώνας. Οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν, χθες, από τους αμάχους να απομακρυνθούν επειγόντως από την περιοχή.

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) ανακοίνωσαν ότι προελαύνουν προς την πόλη Σλαβιάνσκς, απελευθερώνοντας έναν ακόμα συνοικισμό και δημιουργώντας ισχυρά εφαλτήρια.

Τέλος, η Μόσχα, ακόμη, ανακοίνωσε ότι αποτράπηκε απόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλής της Περιφέρειας Μελιτόπολης. «Το ουκρανικό καθεστώς σχεδίασε να δολοφονήσει τον επικεφαλής της Επαρχιακής Διοίκησης Μελιτόπολης Αντρέι Σιγκούτα χθες το βράδυ. Ευτυχώς, είναι ασφαλής και συνεχίζει το έργο του παρά τις απειλές από την Ουκρανία», επεσήμανε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα