ΑΘΗΝΑ
17:23
|
27.04.2024
Η αναπαραγωγή στερεοτύπων από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εξόργισε το ισπανόφωνο ακροατήριό της στο Τέξας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιδράσεις προκάλεσαν, κυρίως στο ισπανόφωνο κοινό, οι απλοϊκές και στερεοτυπικές αναφορές της Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζιλ Μπάντεν, σε ομιλία της σε εκδήλωση στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Στην προσπάθειά της να κερδίσει το κοινό της με φιλοφρονήσεις και κολακείες η Τζιλ Μπάιντεν συνέκρινε τους ισπανόφωνους των ΗΠΑ με το παραδοσιακό σνακ του Μεξικού, τα «τάκος».

«Η ποικιλομορφία αυτής της κοινότητας, τόσο ξεχωριστή όσο τα bodegas του Μπρονξ, τόσο όμορφη όσο τα άνθη του Μαϊάμι και μοναδική όπως τα τάκος πρωινού εδώ στο Σαν Αντόνιο είναι η δύναμή σας», είπε η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, η οποία πρόφερε επίσης λάθος ως «bogedas» τα μπακάλικα που είναι γνωστά ως bodegas.

«Δεν είμαστε τάκος», απάντησε η Εθνική Ένωση Ισπανόφωνων Δημοσιογράφων (NAHJ) στην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η άστοχη φιλοφρόνηση της κ. Μπάιντεν έρχεται σε μια στιγμή σταθερά χαμηλής δημοτικότητας του συζύγου της στις τάξεις των ισπανόφωνων ψηφοφόρων. Η Ένωση NAHJ προέτρεψε την Τζιλ Μπάιντεν να αφιερώσει λίγο περισσότερο από τον χρόνο της για την «κατανόηση της ισπανόφωνης κοινότητας» της χώρας. «Η κληρονομιά μας ως Λατίνοι διαμορφώνεται από διάφορες διασπορές, πολιτισμούς και διατροφικές παραδόσεις. Μην μας υποβιβάζετε σε στερεότυπα», ανέφερε η ανακοίνωση της NAHJ.

Οι Ρεπουμπλικανοί άδραξαν την ευκαιρία για αντιπολίτευση μέσω της γκάφας της Τζιλ Μπάιντεν. «Δεν είναι περίεργο ότι οι Ισπανόφωνοι εγκαταλείπουν το κόμμα των Δημοκρατικών», σχολίασε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Άντι Μπιγκς, ο οποίος εκλέγεται στην Αριζόνα.  

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Quinnipiac διαπίστωσε ότι μόλις το 26% των Ισπανόφωνων – μία από τις σημαντικότερες δεξαμενές ψήφων για τους Δημοκρατικούς – εγκρίνει την απόδοση του κ. Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, από το 55% ένα χρόνο νωρίτερα.

Το 2016 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Ντόναλντ Τραμπ είχε την ίδια έμπνευση με την Τζιλ Μπάιντεν για να κερδίσει την εύνοια των Ισπανόφωνων. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανεβάσει στο Twitter φωτογραφία του να απολαμβάνει ένα τάκος και να λέει: «Λατρεύω τους Λατίνους!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα