ΑΘΗΝΑ
19:28
|
18.05.2024
Στη σύνοδο κορυφής της Σαμαρκάνδης, θα ενταχθεί στον οργανισμό το Ιράν, ενώ αίτηση ένταξης θα υποβάλει και η Λευκορωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν πρόκειται να ενταχθεί φέτος στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, Βλαντιμίρ Νορόφ, μνημόνιο για τις υποχρεώσεις του Ιράν ως μέλους του SCO θα υπογραφεί στη Σύνοδο Κορυφής της Σαμαρκάνδης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Νορόφ, η Λευκορωσία έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης. «Εάν ληφθεί κοινή απόφαση, και πιστεύω ότι θα ληφθεί, η σύνοδος κορυφής της Σαμαρκάνδης [του SCO] θα εγκρίνει την έναρξη μιας διαδικασίας για την ένταξη της Λευκορωσίας στον SCO ως μέλος», δήλωσε ο Νορόφ σε στρογγυλή τράπεζα στη Μόσχα.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης ιδρύθηκε το 2001 και περιλαμβάνει την Ινδία, το Καζακστάν, την Κίνα, το Κιργιζιστάν, το Πακιστάν, την Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Το Αφγανιστάν, το Ιράν, η Μογγολία και η Λευκορωσία είναι κράτη-παρατηρητές του SCO, ενώ η Σρι Λάνκα, η Τουρκία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Καμπότζη και το Νεπάλ είναι εταίροι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα