ΑΘΗΝΑ
16:20
|
20.05.2024
Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα και ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χρησιμοποιώντας σφυρίχτρες για να δείξουν το θυμό τους, εκατοντάδες διαδήλωσαν σήμερα στην Παμπλόνα αφού η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια γυναίκα είχε αναφέρει ότι βιάστηκε κατά την διάρκεια του ισπανικού φεστιβάλ ταυροδρομίας και άλλες οκτώ γυναίκες ανέφεραν σεξουαλικές επιθέσεις.

Η φερόμενη επίθεση συνέβη το Σάββατο στη βόρεια ισπανική πόλη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Παμπλόνα, Ενρίκε Μάγια. Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα και ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις. Σε ανακοίνωσή του, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης εξέφρασε την «απόρριψη και καταδίκη» του για την φερόμενη επίθεση.

Το 2016, ο ομαδικός βιασμός μιας 18χρονης γυναίκας στο φεστιβάλ ταυροδρομιών προκάλεσε την οργή του κοινού και εκκλήσεις για μεταρρύθμιση των νόμων για την σεξουαλική βία. Πέντε άνδρες καταδικάστηκαν αργότερα και φυλακίστηκαν.

Ο βιασμός του 2016 ήταν γνωστός ως υπόθεση «αγέλης λύκων», επειδή ήταν το όνομα που έδωσαν οι άνδρες στην ομαδική συνομιλία τους στο WhatsApp, όπου αντάλλαξαν εικόνες της επίθεσης.

Το περιστατικό οδήγησε σε μια αλλαγή του νόμου αφού η κυβέρνηση της Ισπανίας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο την 6η Ιουνίου πέρυσι για να ορίσει κάθε μη συναινετικό σεξ ως βιασμό, μέρος μιας νομοθετικής αναθεώρησης που αυστηροποίησε τις ποινές για σεξουαλική παρενόχληση και επιβάλλει περισσότερα συστήματα υποστήριξης για τα θύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο-Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Μενίδι: Στον ανακριτή ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα