ΑΘΗΝΑ
16:52
|
23.04.2024
Μέτρα διευκόλυνσης της καθημερινής ζωής των Παλαιστινίων ανακοίνωσε απόψε η κυβέρνηση Λαπίντ λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέτρα-«ασπιρίνη» για την διασκέδαση των εντυπώσεων που προκαλεί η στυγνή ισραηλινή κατοχή σε βάρος του παλαιστινιακού λαού λίγες ώρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε η ισραηλινή υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιαίρ Λαπίντ.

Το Ισραηλινό γραφείο στρατιωτικού συνδέσμου για τις σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή (COGAT) ανακοίνωσε απόψε σειρά μέτρων για την «διευκόλυνση» της «καθημερινής ζωής» των Παλαιστινίων.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να δοθούν ισραηλινά έγγραφα ταυτότητας σε περίπου 5.500 Παλαιστίνιους και αλλοδαπούς που ζουν σε Δυτική Όχθη και Λωρίδα Γάζας.  Αποφασίστηκε επίσης να εγκριθούν μόλις έξι οικιστικά έργα Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και χορήγηση 1.500 νέων αδειών εργασίας για Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας ώστε να φθάσουν συνολικά τις 15.500.

Ανακοινώθηκε επίσης πως θα ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα Σαλίμ που βρίσκεται στη βόρεια Δυτική Όχθη και αφορά ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος Αράβων του Ισραήλ στην πόλη Τζενίν.

Νωρίτερα το γραφείο του πρωθυπουργού Γιαίρ Λαπίντ ανακοινώθηκε πως θα καθυστερήσει η συνάντησή του με εκπροσώπους οργανώσεων Εβραίων εποίκων για την αύξηση των εποικισμών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ που είχε προγραμματιστεί να γίνει μερικές μέρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Μπάιντεν στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα