ΑΘΗΝΑ
01:14
|
28.03.2023
Οι συγκεκριμένοι φόροι αναμένεται να αποφέρουν 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα δύο ετών, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ισπανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προσωρινών φόρων στις τράπεζες και τις εταιρείες ενέργειας και υποσχέθηκε μια σειρά μέτρων για να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από τον αυξανόμενο πληθωρισμό και το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Οι φόροι στις τράπεζες και στις εταιρείες φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαίου αναμένεται να αποφέρουν 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα δύο ετών, ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση.

Μιλώντας σε μια κοινοβουλευτική συζήτηση για την Κατάσταση του Έθνους, ο Σάντσεθ είπε ότι «έχει πλήρη επίγνωση» ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται οικονομικά και ότι «όλο και περισσότερο, οι μισθοί δεν φτάνουν, ότι είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα».

Μαζί με τους εταιρικούς φόρους, ο Σάντσεθ ανακοίνωσε δωρεάν σιδηροδρομικά εισητήρια μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου και εκπτώσεις για υπηρεσίες αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον, οι μαθητές άνω των 16 ετών που λαμβάνουν υποτροφίες θα λάβουν επίσης ένα συμπλήρωμα 100 ευρώ, πρόσθεσε.

Η δημοτικότητα της αριστερής κυβέρνησης συνασπισμού του Σάντσεθ μειώθηκε κατά το τρίτο έτος της προγραμματισμένης τετραετούς θητείας της, παρά την εισαγωγή πολλαπλών μέτρων για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες. Η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ένα έκτακτο οικονομικό πακέτο στήριξης αξίας άνω των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σάντσεθ δήλωσε επίσης ότι οι καταναλωτές στην Ισπανία πρέπει να εξοικονομήσουν ενέργεια δουλεύοντας περισσότερο από το σπίτι και χρησιμοποιώντας λιγότερη θέρμανση και κλιματισμό. «Μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό σφοδρή πίεση ο Νετανιάχου (upd)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Κνέσετ, στο φόντο μαζικών κινητοποιήσεων και πρωτοφανούς γενικής απεργίας, μετά από μια νύχτα οργής.
ΣΥΝΑΦΗ

Εφαρμογή Panic Button κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Πενιχρές αυξήσεις προτείνει στους Βρετανούς εκπαιδευτικούς

Πέθανε ο αγωνιστής της αριστεράς, Κώστας Τάτσης

Πακιστανικής καταγωγής ο νέος αρχηγός των Σκωτσέζων εθνικιστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα