ΑΘΗΝΑ
05:08
|
27.04.2024
Πολύ χαμηλά τα ποσοστά του Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους ενώ ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ αποφάνθηκε πως ο Τραμπ είναι ηλικιωμένος για τις εκλογές του 2024.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας σε καύσιμα, ενέργεια και βασικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ φαίνεται πως αυξάνουν όχι μόνον τη λαϊκή δυσαρέσκεια αλλά και τις αντιστάσεις ψηφοφόρων και στελεχών των Δημοκρατικών απέναντι στο ενδεχόμενο να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν για δεύτερη φορά στις εκλογές του 2024.

Το 64% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ήθελαν έναν διαφορετικό υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές. Από αυτούς το ένα τρίτο ανέφερε ως βασικό πρόβλημα την ηλικία του Μπάιντεν καθώς ο 79χρονος Πρόεδρος είναι ο γηραιότερος ηγέτης στην ιστορία των ΗΠΑ. Δεν φταίει όμως μόνον η ηλικία αλλά και οι επιδόσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν στην οικονομία.

Το 32% των ερωτηθέντων στην έρευνα των Τάιμς της Νέας Υόρκης και του Siena College δήλωσαν πως θα ήθελαν άλλον υποψήφιο λόγω των επιδόσεων του προέδρου στα γενικότερα καθήκοντά του ενώ ένας στους 10 είπε ότι δεν ήταν αρκετά προοδευτικός.

Η υποστήριξη του Μπάιντεν έχει διαβρωθεί μεταξύ των Δημοκρατικών –μόνο το 70% εγκρίνει τώρα τη δουλειά που έχει κάνει — και ιδιαίτερα μεταξύ των ανεξάρτητων, με σχεδόν τους μισούς να λένε ότι αποδοκιμάζουν έντονα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την θητεία του. Συνολικά, μόνο το ένα τρίτο των Αμερικανών εγκρίνει τις επιδόσεις του Μπάιντεν ως προέδρου, ενώ μόνο το 13% είπε ότι το έθνος ήταν στο σωστό δρόμο – σηματοδοτώντας μια ζοφερή προοπτική που είχε να παρατηρηθεί από την οικονομική κρίση του 2008.

Πολύ μεγάλος για υποψήφιος ο Τραμπ, λέει ο Μασκ

Ωστόσο δεν είναι δύσκολα τα πράγματα μόνον για τον Μπάιντεν αλλά και για τον 76χρονο προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ που φιλοδοξεί ανοικτά να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο και διευθύνων σύμβουλος πλειάδας βιομηχανιών (Tesla, SpaceX, Neurolink) Ίλον Μασκ κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και να μην θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024. Μολονότι παραδέχθηκε πως δεν τον απεχθάνεται του πρότεινε «να κρεμάσει το καπέλο του και να ανοίξει πανιά στο ηλιοβασίλεμα».

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ο Μασκ δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι σήμερα 76 ετών, επομένως στο τέλος της δεύτερης θητείας του θα είναι 82 ετών, αναφέροντας: «Είναι πολύ ηλικιωμένος για να είναι διευθύνων σύμβουλος σε οτιδήποτε, πόσο μάλλον για τις Ηνωμένες Πολιτείες Πολιτειών της Αμερικής».

Είναι η πρώτη φορά που ο Ίλον Μασκ δημοσιοποιεί αυτή τη θέση έναντι του Τραμπ. Στο παρελθόν είχε υποστηρίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης του πρώην προέδρου στην οικονομία αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν έκρυψε δεν την προτίμησή του για τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, λέγοντας πως θα κέρδιζε πολύ εύκολα τον Πρόεδρο Μπάιντεν εάν έθετε ξανά υποψηφιότητα.

Ο Ντε Σάντις εμφανίζει αυξανόμενη δύναμη στις πρώιμες δημοσκοπήσεις μεταξύ των υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών για το 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα