ΑΘΗΝΑ
15:32
|
26.04.2024
Πληροφορίες, εν όψει της επίσκεψης Μπάιντεν σε Ισραήλ και Σαουδική Αραβία, διαρρέει η Ουάσιγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληροφορίες που έλαβαν οι ΗΠΑ – άγνωστο από ποιο κανάλι – υποδηλώνουν ότι το Ιράν είναι πιθανόν να προμηθεύσει τη Ρωσία με εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ορισμένα από αυτά με μαχητικές ικανότητες.

Αυτό υποστήριξε, ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, αφήνοντας υπόνοιες, ότι είναι πιθανόν η παράδοση να έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι ιρανικά drones, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τους αντάρτες Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Τα drones, απαραίτητη πλέον σύγχρονη μηχανή πολέμου, έχουν έως τώρα παίξει σημαντικό ρόλο στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία.

Η χρήση τους προκειμένου να εντοπισθούν οι θέσεις του αντιπάλου και να διορθωθούν οι βολές πυροβολικού προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικές, θεωρείται κρίσιμη για την εξέλιξη της σύγκρουσης, εξ ου εξ ου και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε έκκληση προς την Δύση ,την περασμένη εβδομάδα, για τη δωρεά χιλιάδων τέτοιων αεροσκαφών στη χώρα του.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, υποστήριξε επίσης πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η Ουάσιγκτον, η επίθεση στην ανατολική Ουκρανία έχει μεγάλο κόστος για τη Μόσχα, που δυσκολεύεται να συντηρήσει τον οπλισμό της.

Τα σχόλιά του Τζέικ Σάλιβαν, έγιναν ενόψει της επίσκεψης, αυτή την εβδομάδα, του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, χώρες που δεν έχουν ενστερνιστεί έως τώρα τις δυτικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας και που έχουν αμφότερες εχθρικές σχέσεις με την Τεχεράνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα