ΑΘΗΝΑ
17:44
|
26.04.2024
Τα δικονομικά δικαιώματα των αστυνομικών, διόλου δεν κινδυνεύουν, ενώ ο Βασίλης είναι νεκρός, λέει ο πατέρας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια γενικόλογη απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για την εξέλιξη της υπόθεσης ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου, πριν δύο χρόνια από αστυνομικούς και τον θάνατό του μετά από λίγους μήνες, επέλεξε να δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλει ο πατέρας του αδικοχαμένου 26χρονου.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, καλούσε τον υπουργό να παρέμβει, ώστε οι υποδείξεις του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τον τρόπο που διενεργήθηκε η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που χτύπησαν τον Βασίλη Μάγγο, να ληφθούν υπόψη και να διορθωθούν τα αναφερόμενα σφάλματα, παραλείψεις και παρατυπίες.

Λαμβάνοντας στα χέρια του την απάντηση του Υπουργού ο Γιάννης Μάγγος, προχώρησε στο παρακάτω σχόλιο, που δημοσιεύει το magnesianews.gr, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια γενικόλογη απάντηση και μάλιστα ο υπουργός δεν απαντά στα ερωτήματα που του θέτει ο Βουλευτής στην κατατεθειμένη ερώτησή του.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Μάγγος επισημαίνει «Σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο για την εξέλιξη της υπόθεσης βασανισμού του γιού μου Βασίλειου Μάγγου, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχήν κατά τα τρία τέταρτα είναι γενικόλογη και αναφέρεται στο νομικό πλαίσιο το οποίο ουδόλως τηρείται. Στο τέλος δε της απάντησης, αναφέρεται μόνο στα δικονομικά δικαιώματα των αστυνομικών, που ούτως ή άλλως δεν κινδυνεύουν και καθόλου στα ίδια τα πραγματικά περιστατικά του ανηλεούς ξυλοδαρμού του Βασίλειου Μάγγου, που ως αποτέλεσμα είχαν τη βαριά σωματική του βλάβη.

Ο Υπουργός δεν απαντά στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Ειδικότερα, δεν δίνει καμία απάντηση στο ερώτημα γιατί η ΕΔΕ δεν ολοκληρώθηκε με βάση την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, που επεσήμανε τις ελλείψεις και τα σφάλματα της διενεργηθείσας προανάκρισης, παρά διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα για να ασκήσει δίωξη, ενώ έπρεπε να αναπεμφθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για συμπλήρωση και διόρθωση των σφαλμάτων.

Ποια διαδικασία πρόκειται να κινηθεί εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συνταχθεί η πειθαρχική διαδικασία εκ μέρους των αστυνομικών αρχών προς την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη και να υποβληθεί πλέον συμπληρωμένο το συλλεγέν υλικό στον Εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις»;

Συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στον Βόλο

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη και ώρα 20.00 συγκέντρωση στο Θόλο (παραλία Βόλου).

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση πανελλαδικής πορείας στο Βόλο τον Οκτώβρη με αφορμή όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα