ΑΘΗΝΑ
00:54
|
20.05.2024
Νεκρά βρέθηκαν τα άλλα δύο από τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Αγνοείται το τέταρτο άτομο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζωντανός εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου τύπου ER-MH4 που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα κοντά σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου ενώ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Παλαιοχώρι.

Αντίθετα νεκροί εντοπίστηκαν, λίγες ώρες αργότερα, δύο από τα συνολικά τέσσερα μέλη του πληρώματος. Ως και λίγο μετά τις 20.00 αγνοούνταν το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σαμιώτικης ιστοσελίδας samosvoice.gr, στο ελικόπτερο, που ήταν μισθωμένο από το εξωτερικό, επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ο πιλότος βρέθηκε ζωντανός περίπου 40 λεπτά μετά την συντριβή του σκάφους και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου.

Οι έρευνες συνεχίζονταν ως την δύση του ηλίου για τους άλλους τρεις που επέβαιναν στο ελικόπτερο, ο ένας εκ των οποίων είναι Έλληνας και οι άλλοι δύο Μολδαβοί. Τελικά δύο από τους τρεις αγνοούμενους εντοπίστηκαν δίχως τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ο θάνατός τους. Το τέταρτο μέλος του πληρώματος αγνοείται.

Το συμβάν σημειώθηε κοντά στην περιοχή Άγιος Μηνάς.

Mil Mi-8 Hip – Γαλανόλευκα Φτερά

Στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης συμμετέχουν τρία πλωτά του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά σκάφη, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και ελικόπτερο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΛΤ. Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι εύκολες καθώς πνέουν άνεμοι έως επτά μποφόρ.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής που εξεδόθη λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα αναφέρει τα ακόλουθα:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MH4 μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα (1)  μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών (3) μελών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα